Фаворитът Испания изхвърча от Олимпийските игри

Испания - Хондурас

 

Испанският национален отбор по футбол сензационно отпадна от олимпийския турнир в Лондон.Това се случи след загуба с 0:1 от непретенциозния състав на Хондурас.sportni.bg

Това е втора поредна загуба за “Ла фурия”, като в първия двубой тимът отстъпи със същия резултат от Япония.

В състава на испанците личаха имената на звездите Давид де Хеа, Хуан Мата, Жорди Алба. Те обаче така и не успях ада сътворят нещо запомнящо се. Така мач преди края на груповата фаза, испанците ще си резервират билети за вкъщи.

Единственото попадение в срещата бе дело на Бенгстън в 7-ата минута на мача, с което той донесе успеха на Хондурас. Бенгстън бе изпуснат от Джорди Алба и успя да засече много хубаво центриране, за да вкара топката в мрежата на Де Хеа.

Испания се опита да се върне в мача и Хуан Мата отправи няколко много опасни удара към противниковата врата, но късметът му попречи да стигне до гол.

През второто полувреме испанците удариха и греда в 54-ата минута, която бе дело на Адриан, който секунди по-късно пропусна страхотна голова възможност. До края на мача испанците владееха инициативата, но не успяха да вкарат и страната напусна безславно турнира.

В другия мач от групата Япония победи Мароко с 1:0 и се класира за четвъртфиналната фаза. Водач е отборът на Япония с 6 точки, пред Хондурас – с 4, Мароко – с 1, а европейският шампион Испания е на последното четвърто място с 0 точки.