Лудогорец намалява парите за селекция

Отборът на Лудогорец ще намали значително бюджета за селекция през зимата, твърди Гонг. Собствениците на българския шампион – Кирил и Георги Домусчиеви, са ограничили парите до 1-1,5 милиона евро за нови попълнения, които “орлите” може да вземат през зимния трансферен прозорец. Лудогорец е готов да инвестира средства само в доста класни попълнения, като се е насочил към млади футболисти.SPORTAL.BG

Преди да предприемат конкретни действия шампионите чакат последната дума на наставника Павел Върба, който се очаква да се произнесе относно селекцията след като минат 15-20 дни от подготовката в Турция. Идеята на опитния специалист е първо да се запознае отблизо с качествата на състезателите, за да прецени от какви футболисти има нужда.

Едно обаче е ясно – бюджетът на Лудогорец през зимния трансферен прозорец ще бъде значително намален, в сравнение с лятото. Тогава “орлите” инвестираха 4 милиона евро. В тима акостираха Мавис Чибота, Дан Битон, Стефан Баджи, Джордан Икоко, Жоржиньо и Талеб Тауата.

Лудогорец вече има няколко набелязани имена, но от клуба са категорични, че селекция няма да се прави на всяка цена. Нови попълнения ще бъдат привлечени, ако “орлите” намерят наистина класни и млади състезатели. И разбира се, ако финансовите условия удовлетворяват българския шампион.