Върба: Ще играем офанзивно, но срещу Левски ще е трудно

Новият наставник на българския шампион ЛудогорецПавел Върба коментира целите на “орлите” след пристигането си в България. SPORTAL.BG

“Аз съм тук с основната задача, за да се запозная с хората, които работят в Лудогорец. Доволен съм от организацията в клуба“, сподели Върба в интервю за „Нова телевизия”.

“Зарадвах се от жребия за Лига Европа. Интер игра със Славия Прага в Шампионска лига. Гледал съм няколко техни мача. Ще бъде тежко. Вярвам, че българските фенове ще бъдат доволни от крайния резултат”, добави той.

“Мачовете на Славия с Интер бяха доста контрастиращи. В домакинството, нерадзурите не успяха да победят и Славия си тръгна с точка. В Прага Интер показа много стабилна игра и мускули. Мачът в Милано показа, че Интер има слабости. Надявам се ние да вземем поуките от тези мачове и да вземем положителен резултат от двата двубоя“, продължи новият треньор на Лудогорец.

“Лудогорец е кралят на българското първенство и доминира тотално. Осъзнавам, че никой няма да приеме от мен нещо различно от първото място.”

“Привлече ме идеята за Шампионската лига. Именно затова приех тази оферта. Сам искам тази цел – влизане в групите на турнира”.

“Класирането в самата групова фаза на Шампионска лига е най-важното нещо за начало”, допълни наставникът.

“Познавам и Роман Прохазка, и Давид Бистрон, които играха за Левски в миналото. С Жилина играх срещу Левски в квалификациите на Купата на УЕФА.”

“С преминаването на Ромах Прохазка във Виктория Пилзен познавам сравнително добро българското първенство. Повечето хора мислят, че класата тук не е толкова висока. Аз знам, че тук има качество и първенството не е толкова слабо.”

“Признавам си, че не познавам всички българското първенство. Познавам Левски, ЦСКА и Лудогорец. Те биха се класирали в предните места на чешкото първенство.”

“За нас шампионската титла е по-важна. Със сигурност няма да подценим мача срещу Левски за Купата на България. Ще ни бъде трудно, защото гостуваме.”

“В Анжи Махачкала работих в подобна обстановка. Повечето от половината състав там беше от чужденци. Мога да кажа, че съм свикнал да работя по подобен начин. За мен това не е проблем. Не искам да сравнявам Анжи с Лудогорец. Качеството тук е малко по-различно.“

“Предвид факта, че осем футболисти ще се върнат от наем ще видим как ще се развият събитията. Признавам, че водим разговори с ръководството на клуба. Възможно е да пристигнат футболисти през януари. Няма да ви кажа имена. Всичко е въпрос на договорки.”

“Ясно е, че ще се опитаме да играем максимално офанзивно, за да радваме феновете. Основната задача е да побеждаваме. Това е задължително, за да може деветата поредна титла да акостира в Разград“, каза още Павел Върба.