България изнесе лекция на Полша

6000 полски фенове в зала “Ърлс Корт” в Лондон бяха смълчани от българските волейболисти, които изковаха епична победа с 3:1 (25:22, 29:27, 13:25, 25:23) над самозабравилия се след успеха в Световната лига отбор на Полша.sport.bnt.bg

В герой за българския отбор се превърна диагоналът Цветан Соколов, който с 28 точки бе основна заплаха за полската защита, а посрещачът Тодор Скримов остави отлични впечатления с 12 точки. Все по-добре играе и разпределителят Георги Братоев, който показа защо бе избран за най-добър разпределител на последното издание на Световната лига.

След като момчетата на селекционера Найден Найденов поведоха с 1:0, във втория дръпнаха с три точки, но се разконцентрираха и нажежиха края на частта. За щастие българите запазиха самообладание и благодарение на отличната игра на либерото Теди Салпаров, стигнаха до 2:0.

Третия гейм бе за момчетата в червено и бяло и след като поляците направиха голяма разлика Найден Найденов прецени, че ще е по-уместно да запази силите на играчите си. Това се оказа правилен ход и в следващата част България показа, че ме е дошла в Лондон на екскурзия.

За поляците, които показваха при всяка възможност огромното си самочувствие, Збигнев Бартман реализира 21 точки, а 20 добави Бартош Курек.

Така след два мача на Олимпийските игри България има две победи и само един загубен гейм. В четвъртък е следващият ни мач, срещу тима на Австралия.