Емил Данчев: Бербатов не е готов да поеме БФС

Футболният агент Емил Данчев заяви, че неговият клиент Димитър Бербатов не е готов да поеме Българския футболен съюз. Пред “Канал 3” импресариото заяви, че е водил разговор с бившия футболист по този въпрос и му е споделил, че не желае да бъде употребен.DSPORT.BG

“Много говорихме с Бербатов и той заяви, че не е готов да поеме БФС. И аз съм на същото мнение. Не искам да бъде употребен, както това се случи с негови колеги. Според мен най-добрия път за него е първо да бъде вицепрезидент или член на Управителен съвет, да навлезе в нещата като ръководител. Нека да му дадем време сам да реши. Досега той е показвал, че рядко бърка”, обясни Данчев.

Той също така разкри, че много подходящ за поста е неговият колега Лъчезар Танев.
“Лъчо е изключително ерудиран човек, с много опит и познава много добре кухнята на българския футбол. Най-важното обаче е, че той може да казва “не”. Хората, които пряко отговарят за избора на нов президент на БФС, трябва да изработят модел на бъдещия ръководител на българския футбол със съответните критерии и тогава да се търси подходящия човек”, каза агентът.