Локо (Пд) тръгна с равенство в контролите (снимки+видео)

Носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив) започна 2020 година с равенство. Възпитаниците на наставника Бруно Акрапович завършиха наравно 1:1 с третодивизионния Атлетик (Куклен) в контролна среща, играна на “Кошарата” на стадион “Локомотив ” в парк “Лаута”. В проверката взеха участие всички футболисти, дошли на проби в Локомотив. Един от тях успя и да се разпише в днешния мач. Мирза Хасанбегович вкара първия си гол за “черно-белите”, след като изравни резултата в 50-ата минута, възползвайки се от добро подаване с глава на Анте Аралица. Преди това, в 4-ата минута, Емил Аргиров изведе Атлетик напред с хубав удар. Капитанът на “смърфовете” Димитър Илиев получи почивка и не взе участие в контролата.SPORTAL.BG

Мачът започна зле за Локомотив. Грешка на Момчил Цветанов на левия фланг в 4-ата минута при изнасянето на топката завърши с центриране на футболист на Атлетик (Куклен) към границата на наказателното поле. Там Емил Аргиров стреля от движение и остави безпомощен Мартин Луков, който плонжира, но не успя да блокира шута. В следващите минути футболистите на Локомотив взеха инициативата и опитаха няколко интересни атаки по крилата, които обаче не завършиха с удари към вратата на Кирил Акалски.

В 34-ата минута Акалски раздели Габриел Молтер от гол с фланелката на Локомотив. Момчил Цветанов проби по левия фланг, след което центрира в наказателното поле, а каращият проби бразилец засече. Опитният Акалски обаче успя да избие с една ръка в корнер.
В 39-ата минута Парвиз Умарбаев намери Анте Аралица в наказателното поле, той отклони с пета към Миховил Клапан, а последният стреля над вратата. Минута преди края на първата част Умарбаев центрира меко в наказателното поле, а там Лукас Масоеро засече с глава от няколко метра. Акалски обаче показа висота и се намеси отлично.

През второто полувреме наставникът на “смърфовете” Бруно Акрапович направи доста промени в състава си, а в игра се появи Бирсент Карагарен, който бе оставен на пейката в началото на мача.

В 50-ата минута дошлият на проби и влязъл на почивката Мирза Хасанбегович изравни резултата, след като успя да се възползва от добре свалена топка с глава от Анте Аралица. В 58-ата минута Локомотив стигна до втори гол, който бе отменен заради засада. Анте Аралице не успя да се ориентира добре в ситуацията и вместо да завърши сам атаката, подаде към Йосип Томашевич, който обаче бе зад линията на защитата на “баските” от Куклен.
В 62-ата минута шут на Бирсент Карагарен премина над напречната греда. В 76-ата минута Дейвид Малембана опита интересно изпълнение на фаул, което премина на сантиметри от гредата. Последва сериозен пропуск на Мирза Хасанбегович, останал очи в очи със стража на Атлетик. В 87-ата минута Бирсен Карагарен нямаше късмет, след като нацели гредата.

Стартови състави:

АТЛЕТИК: Кирил Акалски, Юлиян Романов, Александър Христев, Борис Бисеров, Стефан Тинков, Емил Аргиров, Ангел Семерджиев, Елмаз Сюлейман, Мирослав Манев, Димитър Джонджоров, Андрей Атанасов

ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Милош Петрович, Парвиз Умарбаев, Миховил Клапан, Матиас Акуня, Момчил Цветанов, Един Бахтич, Анте Аралица, Габрил Молтер,