Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport

Титан” се маха от ЦСКА, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. ЦСКА е напът да се освободи от игото „Титан” след почти 4-годишна мъка. В последните дни все по-усилено се заговори, че пернишките бизнесмени ще напуснат клуба, като според последна информация това трябва да се случи още днес, като новината ще бъде съобщена във Варна.
Новият финансов благодетел на 31-кратния шампион по всяка вероятност ще е американски инвеститор, който заедно с руския гигант „Газпром” ще налива пари на „Българска армия”. Засега няма потвърждение дали това наистина ще се случи, но по всичко личи, че бизнесмените от „Титан” карат последните си дни в ЦСКА. За евентуалното влизане на „Газпром” в клуба се говори от близо година. Спонсорът на Зенит и Шалке 04 дори бе спряган за основен финансов благодетел на Балканската лига, която „червените” бяха замислили. Не е тайна, че „Газпром” дава пари на друг балкански гранд – Цървена звезда, като руският гигант спаси носителя на КЕШ от фалит.
Стоичков се връща като президент? продължава на втора страница футболният ежедневник.Добрите новините на „Българска армия” няма да спрат с желаната от феновете смяна на собствениците. Очаква се новият президент на ЦСКА да стане легендата Христо Стоичков, като заедно с него ще има борд от 12 души, които ще следят изкъсо как се харчат парите на спонсорите. Стоичков в момента е на олимпиадата, като след връщането си трябва да приключи взаимоотношенията си с Литекс.
Във въпросния борд ще участват бизнесмени и фенове с възможности и той ще притежава 51% от акциите на клуба. Според „Лайвспорт” лице на организацията ще бъде депутатът Емил Димитров. Тепърва ще има развитие по темата „ЦСКА”, но се очаква то да е благополучно. Така феновете ще имат повод за радост заради дългата си война с “Титан”.
Гугутката определи срещата като „безполезна”, атакува сделката за Везалов Председателят на Националния фенклуб на Левски Владимир Владимиров не беше особено доволен след срещата на част от агитката с ръководството на клуба. Около два часа феновете и шефовете обсъждаха проблемите на клуба, а след разговорите Гугутката обяви, че от срещата е нямало голяма полза. „Не стана такава среща, каквато трябваше. Нищо конкретно не решихме. Бил съм и преди на такива срещи – обикновено така става, не съм обнадежден”, коментира Гугутката. „Владимир Гаджев трябва да си върне формата, в която беше преди време. Илиан Илиев твърди, че той е един от най-добрите му играчи, повечето от феновете не го харесват. Той вечно ни е обиден за нещо. За мен е странно, че се нападат само двама човека, но специално Влади Гаджев трябва да знае какво е Левски – добави Владимиров, който не одобри трансфера на Везалов на „Герена”. – Като казаха, че Иво Иванов не е в Левски, избухнаха овации, но разбрахме, че сме взели друг футболист, на когото не му знам името. Разбирам да бяхме освободили Иво Иванов и да вземем някой качествен играч, а сега…”

Христо Стоичков президент на ЦСКА?, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. ЦСКА може да има нов президент още днес и това е Христо Стоичков. Футболната легенда изглежда е единственото спасение. Всеки момент собствениците на ЦСКА от „Титан” сами ще поканят Христо Стоичков за президент на клуба. Това е най-възможната промяна в управата на Армията на този етап, показа проучване на „7 дни спорт”. Днес ще се състои среща, на която ще се обсъжда близкото бъдеще на ЦСКА. Идеята е Стоичков като лице на клуба да привлече нови чуждестранни спонсори, които да инвестират на Армията. Надеждата на червените е да се ангажира руски икономически гигант и Стоичков ще бъде дипломат за обвързване между двете страни.
Твърди се, че близко до клуба ще бъде човек от държавата. Става дума за депутата Емил Димитров, който има опит във футбола в Етрополе. Ще навиват руски гигант да дава пари за издръжката на клуба Голяма радост заля червената публика, след като се разбра, че президент на ЦСКА вероятно ще стане Христо Стоичков. Тази световна легенда, това знаме на футбола в цял свят,-този любимец на два народа -българския и испанския, изглежда е единственото спасение. Ако и той не успее – викайте попа. Всеки момент собствениците на ЦСКА от „Титан” сами ще поканят Христо Стоичков за президент на клуба. Това е най-възможната промяна в управата на Армията на този етап, показа проучване на „7 дни спорт”. Днес ще се състои среща, на която ще се обсъжда близкото бъдеще на ЦСКА. Идеята е Стоичков като лице на клуба да привлече нови чуждестранни спонсори, които да инвестират на Армията. Надеждата на червените е да се ангажира руски икономически гигант. Твърди се, че близко до клуба ще бъде човек от държавата. Става дума за депутата Емил Димитров, който има опит във футбола в Етрополе. Двамата със Стоичков развиваха детско-юношеска школа в града. От Димитров се очаква всестранна помощ за ЦСКА. Все още обаче не се говори за смяна на собствеността, тъй като към момента няма конкретен кандидат за акциите на ЦСКА. При всички положения обаче „Титан” изнемогва начело на клуба и няма откъде да вади пари за годишна издръжка. Пернишките босове са готови да сдадат властта на Армията и да се съсредоточат единствено в сметопочистващия бизнес, стига да се намери човек с адекватни на клуб като ЦСКА финансови възможности.
Агентът на Спас: Няма да се връща в ЦСКА. Спас Делев няма да се връща в ЦСКА, категоричен е агентът му Николай Жейнов. От Армията така и не са отправили конкретна оферта за бързака от село Ключ. – Шансът Спас да играе отново на Армията е нулев. Всичко онова, което се изписа в медиите, че си е намалил финансовите претенции, изобщо не отговаря на истината. По простата причина, че никой от ЦСКА не ни е предлагал нищо – заяви Жейнов за „7 дни спорт”. Очаква се скоро да има яснота около бъдещето на Делев. В момента се водят разговори с няколко клуба от чужбина, но на този етап имената им не се разкриват.
Феновете на Берое скочиха на Илиан Феновете на Берое реагираха остро на новината за трансфера на защитника Димитър Везалов в Левски.
– Разочаровани сме от гаврата с любимия ни клуб. Недоумяваме как може 10 дни преди старта на новия шампионат да бъде разбита двойката централни защитници, за да се оправят проблемите на един отбор, който за пореден път посра-ми България. Разочаровани сме от това, че Илиан Илиев не удържа на думата си и посегна на отбора, с който изживя своята приказка само и само да принесе жертва на синия провал. Първото нещо, което ще стане, е Иво Иванов да се извини на зелено-бяла България за глупостите, които изрече преди време. На вас, подуенци, да ви е честит поредният новоизлюпен левскар с червени пристрастия – написаха феновете на Берое в разпространена до медиите декларация.

Берое подписа с двама бразилци, пише на първа страница вестник “Тема спорт”. Берое осъществи три трансфера. Зеле-но-белите се подсилиха с двама бразилски нападатели. За три години с клуба подписаха Жоао Франсиско де Салес и Родолфо Шавиер Невес. За същия период парафира и централният защитник Игнат Дишлиев.
феновете на клуба пък излязоха с декларация срещу продажбата на Димитър Везалов в Левски. Бившият бос на зелено-белите Михаил Боендруков скочи на настоящото ръководство и го обвини, че е действало като фенове на „сините”, а не е защитило интересите на клуба.
Левски лъже за заплатите?, продължава на втора страница вестникът. Поне двама играчи на сините прибират повече от обявените възнаграждения
Левски май лъже за заплатите В отбора. Сините обявиха на официалния си сайт, че 8 състава на Илиан Илиев има двама играчи, които получават по 15 500 евро на месец, което е и най-Високото месечно възнаграждение. “Тема Спортп научи от свои източници, които имат дейно участие в лятната селекция на Терена”, че изнесените данни изобщо не отговарят на истината.
В Левски заплатите на най-скъпо платените футболисти варират около 20 хил. евро. Най-високата заплата получава новото попълнение Марсиньо. Бразилецът, който през миналата година игра в групите на Шампионската лига с АПОЕЛ Никозия, се разписва срещу 25 хиляди от европейската валута. Друг от новите играчи – националът на Гана Агиеманг Опоку, пък получава 20 хиляди евро на месец. Трябва да се отбележи, че и почти всички нови попълне-
ния на Левски са взели и сериозна сума на ръка при идването си на Терена”. Например Опоку се е зарадвал на 100 бона европейска валута при парафирането на 3-годишния си контракт със сините.
Отделно от всичко това са разходвани и прилични суми като комисиони на различни агенти. Мадам Ба е попълнила сериозно сметката си за това, че е докарала Базил де Карвальо при сините като свободен агент, а поради тази. причина и неговите пари са над 15 хиляди евро плюс много добри бонуси както за изиграни мачове, така и за отбелязани голове и шампионска титла.
Любопитно е, че когато Иво Тонев пое властта в Левски, той каза, че се е хванал за главата, като е разбрал колко големи заплати получават футболистите. Началникът се закани, че под неговото ръководство това ще се промени и в отбора няма да има толкова скъпо платени чужденци. Тогава обаче играчът, който прибираше най-много пари в отбора, бе Тони Калво – 20 хиляди евро на месец. Сега някои нови в Левски получават дори повече от испанеца.
Връщат “Л”-то на екипите От ръководството на Левски смятат да върнат традиционното “Л” на гърдите на екипите, научи “Тема Спорт”. Щампата, която бе традиционна за сините фланелки, бе премахната това лято 6 новата екипировка на “Пума”, а на нейно място бе сложена клубната емблема. Това предизвика голямо негодувание сред феновете, които свързват махането на буквата със сливането с милиционерския Спартак през 70-те години. След срещата между агитката и ръководството Иво Тонев е заявил, че от началото на първенството “Л”-то отново ще бъде върнато на фланелките на тима. От “Пума” пък първоначално са объркали цвета на резервната екипировка, която била доставена в „жълто-черно”.