Евандро пред dsport: Няма значение кой ще вкара на Левски, важното е ЦСКА да победи

Нападателят на ЦСКА Евандро даде специално интервю за dsport и Дарик радио, в което сподели своите очаквания за пролетния дял от efbet Лига. 23-годишният бразилец заяви, че няма нищо против да не се разпише във вратата на Левски в предстоящото дерби в събота (15 февруари), но „червените“ да спечелят.

Евандро също така смята, че наваксването на 9 точки в класирането зад Лудогорец не е непосилна задача за „армейците“.

– Приключи подготовката. Как се чувстваш във форма ли си за предстоящите мачове?

– Да, чувствам се много добре. Работихме много здраво и мисля, че ще сме в много добра форма.

– Шампионатът се подновява с големия мач на България Левски-ЦСКА, какво да очакваме от този сблъсък?

– Да, Левски-ЦСКА е големият мач и ние трябва да влезем много концентрирани, да се върнем в шампионата с игрите от преди паузата и с представянето си в предстоящите мачове да се изкачваме нагоре в класирането. Това е от тези мачове, в които всички сме жадни за победата и сме безкрайно мотивирани да спечелим.

– Ти харесваш да вкарваш на Левски, можеш ли да обещаеш на феновете, че ще направиш всичко възможно да отбележиш в събота?

– Със сигурност, имам два мача срещу тях и два гола. Щастлив съм от това и чакам с нетърпение мача, искам да вкарам гол или два, за да мога да отпразнувам пред агитката. Влизаме пределно мобилизирани, но дори и да не стане и отбележи някой друг от отбора, най-важното е да вземем победата.

– Започна много добре, вкара 8 гола в 8 мача, защо се получи този спад в играта ти след това?

– Аз мисля, че това е нормално за един спортист. Да, отбелязах голове в осем поредни мача и после се получи спад. Въпреки че не можех да отбележа, направих няколко асистенции и трябва да кажа, че на първо място е отборът на ЦСКА и това да побеждаваме и да се изкачваме в класирането, няма значение кой вкарва головете.

– Ще ми позволиш ли един шеговит въпрос? Спря да вкарваш, когато времето застудя, като че ли не ти понася студеното време в България?

– Така се е случило, просто съвпадение. Да, като се замисля е така, но ще опитам да вкарвам голове и когато е студено, защо не? Студът е нещо много трудно за мен и за моята адаптация, но мисля, че вече свикнах. В моята родина никога не е толкова студено. Това обаче не трябва да ми влияе, защото това е моята работа и аз трябва да давам 100% от себе си, за да мога да бележа и да печелим.

– Феновете на ЦСКА те харесват много и разчитат на теб да поведеш отбора в мачовете. Можеш ли да го направиш?

– Това ме прави много щастлив и аз правя всичко възможно да им отвръщам със същото. Постоянно ме питат дали ще вкарам гол, оказват ми нужната подкрепа, което ме радва много. Чувствам се щастлив тук и се надявам да спечелим трофей, което ще приляга на голямото име на клуба.

– На 4-то място е отборът, на 9 точки разлика с първото място. Може ли да се наваксат? Ако не се получи в шампионата, Купата на България ли остава по-добрата възможност за спечелване на трофей този сезон?

– Със сигурност няма невъзможни неща. Да, разликата е 9 точки, но ако ние влезем максимално концентрирани сега в мача срещу Левски, а и в другите мачове и спечелим, защо да не стопим разликата? За Купата също ще се борим да се класираме напред. Ще гоним и двете цели, но за мен сега е най-важен предстоящия мач.

– Това, което се случи в Испания на подготовката по време на контролите не се хареса на феновете ви. Какво можеш да им кажеш, за да дойдат на мача с Левски в събота?

– Мога да им кажа, че не направихме нещо фамозно, но търсехме най-доброто, за да може да сме подготвени и да сме много близо функционално до мача с Левски. Искам да кажа на феновете, че всички в отбора сме много мотивирани и ще дадем 100% от себе си, за да вземем победата и трите точки