Крушчич: Може и да готвим изненада за Левски (видео)

Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич говори пред журналисти преди дербито с Левски утре. Той разкри, че тимът може и да готви изненада за “сините”.DSPORT.BG

“Предстои мач с Левски. Това е най-големият ни съперник. Това съперничество е нещо много красиво в български футбол и спорт. Ще подходим сериозно в този мач. Уважавам нашия съперник. Най-важното ще е да се потрудим, да покажем най-силните си качества. Да неутразицираме тези на съперника. Ние трябва да сме интелигетни, умни. И да постигнем един добър резултат”, заяви Крушчич.

“Настроението в отбора е добро. Този мач няма да е решаващ за моята съдба. Всъщност, всеки мач е решаващ”, добави той.

“Как ще играят Левски, това си е въпрос на Левски! Дали ще играят агресивно, търпеливо, това си е тяхно право. Ние трябва да влезем добре в мача. За нас е важно как ще се представим ние. Ние трябва да играем агресивно. Да направим всичко възможно за победим. Казах на футболистите да играят със сърце, но и със спокойна глава. Но сърцето трябва да горещо”, добави той.

“Треньорите и играчите не се занимават с такива неща, като това кой е най-добрия съдия. Ние се занимаваме с това, кой е най-добър на терена. Важно е да се постараем да играем, да бъдем в един и същ състав дълго време, без промяна. Имаме си свой стил на игра”, сподели още Крушчич.

“Нашата работа за подготвка на този мач сме я свършили. Отработили сме нещата. Имаме още една тренировка, последната преди мача. Аз винаги разговарям с играчите. Не е от значение дали играем срещу Левски. Нещо чак толкова по-специално не си говорим. Говорим си повече около няколко детайли”, добави той.

“Играчите и треньорския щаб не се занимават с такива неща като политика. Освен как да се представим на терена, не ни интересува нищо друго. Ако не беше ЦСКА, нямаше да има и Левски и обратното. Това съперничество трябва винаги да е футболно – на терена.

“Тренираме разни варианти в атака и в защита. Упражняваме различни начини на изнасяне на топката. Дали играем с един, двама, трима нападатели – няма значение. Важно е как се разполагаме на терена. Това е тактически въпрос”, добави той.

“Искам да съм подготвен и да мога да говоря на български”, каза Крушчич, който си бе написал на лист няколко български думи. “Това е моят стил”.

“Нашите фенове не се нуждат от мотивация, особено срещу Левски. Убуден съм, че нашите привърженици ще ни дадат голяма подкрепа. Ние винаги чувстваме тяхната любов. Нашата задача е да дадем всичко възможно да ги зарадваме. Не само срещу Левски, но и срещу всеки отбор”, сподели още той.

“Може и да им готвим изненада. Ще видим”, добави Крушчич.