Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
„Титан” не пуска ЦСКА без откуп, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. „Титан” няма да се откаже от ЦСКА без пари, както обяви съсобственикът Димитър Борисов след позора срещу Мура в Лига Европа. Сегашните босове са притиснати до стената, но очакват да осребрят солидно раздялата си с най-титулувания клуб. Пред свои приятели Борисов е споделил, че новите собственици ще трябва да му изплатят 20-те милиона лева, които негови фирми са дали на клуба под формата на кредити.
ЦСКА се размина с италианеца, продължава на втора страница футболният ежедневник. Италианецът Давиде Баси няма да пази на вратата на ЦСКА през новия сезон. Той пристигна в София по препоръка на спортния директор Родолфо Ваноли преди три дни, но си замина, без да вземе участие в учебната игра срещу новия член на „Б” група Раковски. Баси е дошъл за директни преговори, като двете страни е трябвало да преценят дали ще си бъдат от взаимна изгода. Италианският гигант, който е висок 190 см, обяснимо не е получил гаранции, че ще бъде титуляр, а спортно-техническият щаб на „армейците” е преценил, че няма смисъл да се привлича още един чужденец за вътрешното първенство. Веднага след отпадането от Мура, от ЦСКА се отказаха и от Райс М’Боли заради съкращаването на бюджета и невъзможността да му плащат заплатата. Това лято на „Армията” бе привлечен чешкият вратар Томаш Черни и в клуба са се отказали да привличат втори чужденец на този пост. Преговорите между двете страни на практика не са се състояли, след като в момента никой няма интерес от подобен трансфер. Давиде Баси обаче остава опция за ЦСКА, като евентуален негов трансфер може да се осъществи през зимата. Това ще стане обаче само при положение че отборът има проблем с вратарския пост и бъде освободен Черни.
Левски взема само $30 000 за Милиев Левски ще прибере само около 30 000 долара от сделката с Рамат Ашарон за Йордан Милиев, научи „Меридиан Мач”. Защитникът премина при израелците преди седмица, но от ръководството на клуба мълчат за финансовите параметри на сделката. Оказа се, че бранителят не е продаден на евреите, както беше анонсирано, а ще играе там под наем до края на годината.

Бой 3:0! Бой 3:1! Бой 3:0!, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Волейболистите на 1/4-финал на олимпиадата Националният отбор по волейбол взе трета победа на олимпийските игри в Лондон. След 3:0 срещу Великобритания и 3:1 срещу Полша вчера момчетата на Найден Найденов биха с 3:0 (23,21,23) Австралия. Така нашите са еднолично на първо място в група А с 9 точки и със сигурност ще играят на 1/4-финал. Срещу Австралия българите се отпуснаха, във втория и третия гейм австралийците дори водеха с разлика. Нашите обаче бяха много по-добрият отбор на игрището и взеха чиста победа. Най-резултатен бе Тодор Алексиев с 16 точки. Капитанът Владимир Николов добави още 9. Утре нашите играят срещу Аржентина, а в понеделник е последният мач в групата срещу Италия.
Премиерът обсъжда ЦСКА край морето Премиерът Бойко Борисов обсъжда повече от четири часа бъдещето на ЦСКА с червени привърженици и потенциални инвеститори за клуба. До късно снощи от срещата в Евксиноград не се разбра за конкретни решения относно евентуалните промени на Армията. Това е втората спешна сбирка, след като във вторник министър-председателят бе помолен да удари рамо на ЦСКА, тъй като настоящите собственици от „Титан” не могат да се справят с издръжката на клуба. Нова среща за бъдещето на ЦСКА се състоя вчера край морето. Премиерът на България Бойко Борисов прие елитен кръг от привърженици на червените и представители на потенциални инвеститори в резиденцията в Евксиноград. Това е втората среща, след като във вторник министър-председателят бе помолен да удари рамо на ЦСКА, тъй като настоящите собственици от „Титан” не могат да се справят с издръжката на клуба. Разговорите вчера започнаха около 17,00 часа следобед и продължиха повече от четири часа. До късно снощи не се разбра за конкретни решения относно евентуалните промени в клуба. Очаква се до края на седмицата да има повече яснота около плановете за ЦСКА. На Армията също не бяха в час за въпросната среща и нямаха идея какво се случва.
Казва ли ти някой, а и смееш ли да питаш?! – маеха се на Армията, докато се обсъждаше бъдещето на ЦСКА – Вероятно работите са сериозни, щом никой не обелва дума. Вероятно се готви нещо голямо -надяваха се хора, близки до клуба. Както „7 дни спорт” вече писа, на този етап единствената възможна промяна в управата на ЦСКА е влизането на Христо Стоичков, който е гласен за президент. Футболната легенда ще трябва да се нагърби с преговорите за спонсорство от „Газпром”. Освен руския енергиен гигант трябва да се привлекат още няколко инвеститори. С част от тях вече се водят първоначални разговори. Много е малка вероятността на този етап да се извърши смяна на собствеността. Все още не се е появил кандидат с финансовите възможности да поеме изцяло издръжката на червените. Говори се, че „Титан” може да сдаде властта на Армията, но не напълно. Има вариант пернишките босове да останат ангажирани с ЦСКА само като спонсор и да вадят около милион лева годишно за клуба.
В Левски искат сами да си продават тв правата Миналата година ни заплашиха, че ако не подпишем, ще ни изхвърлят от “А” група, заяви Баждеков. Левски е един от клубовете, които сами искат да продават телевизионните си права през новия сезон. Както е известно, първенството на “А” група започва след седмица, а още не е ясно дали срещите ще се играят “на тъмно”. Телевизиите са отправили двойно по-ниски оферти за целия сезон на първенството в сравнение в миналата година, което не устройва отборите ни. Именно поради тази причина финансовият директор на сините Константин Баждеков призна за “7 дни спорт”, че от Герена желаят сами да продават своите срещи.
– Сумата, която е предложена, не устройва Левски,
както и другите клубове. Ако не се стигне до споразумение, ние предлагаме БФС да предостави възможност ние да си продаваме правата. За нас е важно да има телевизионно излъчване. За нашия клуб съм спокоен, интерес към нашите среши ще има. Като се водят преговорите пряко, ще има и по-регулярно плащане, а не да чакаме пари месеци наред. Дори смятам, че можем да получим повече средства, отколкото в последните години. Ние още чакаме едни 220 хил. лв., дано да си ги получим. Миналата година ние подписахме под натиск, защото ни заплашиха с глоби и изхвърляне от
“А” група и нямахме избор. Този път това няма да стане. Постоянно правим подобрения по нашия стадион, има рекламодатели и т.н. Ние играхме постоянно на осветление, а това са разходи, които също трябваше да бъдат покрити. БФС трябва да реши какво ще прави в най-скоро време, защото ние не знаем кога и от колко часа ще играем срещите си, а първенството започва след седмица. Нека тази година ние да опитаме да продаваме телевизионните си права, пък да видим кое ще е по-добре – заяви за “7 дни спорт” Константин Баждеков.