Интересна статистика преди дербито

Левски и ЦСКА-София са най-коректните отбори в първенството, показва статистиката. Нито един футболист на тези два тима не е бил гонен от игра в среща от шампионата през есента. Играчи на “сините” са получили 34 жълти картона (най-малко в елита), а официалните предупреждения за ЦСКА-София са с 10 повече (второ място в класацията).SPORTAL.BG

И двата тима не са успели да вкарат по 4 пъти в елита. Сходни са показателите им и при сухите мрежи – 11 за “сините” и 12 за “червените”. Трябва да се отбележи още, че и двата отбора бележат повече през вторите полувремена на мачовете си. 20 от 37-те гола на Левски есента са били отбелязани през втората част, а при “червените” тази закономерност е още по-силно изразена – 27 от 35.

Можем да добавим, че “сините” са най-опасни в последния четвърт час на двубоите, когато са били точни 10 пъти. В същото време Левски няма допуснат гол във вратата си в първите 15 минути. Тимът на ЦСКА-София пък не е позволил на противниците си да му вкарат гол между 61-ата и 75-ата минута.