Вратата пред Лудогорец е открехната

Голяма част от футболистите и ръководителите на Лудогорец си пожелаха за съперник на 1/16-финалите в Лига Европа някой от грандовете на Стария континент и жребият им прати точно такъв. Италианският Интер не се нуждае от представяне, а през този сезон бележи видимо израстване под ръководството на Антонио Конте и сериозно хвърли ръкавицата към хегемона в Серия “А” Ювентус.       SPORTAL.BG

“Нерадзурите” играха през есента в Шампионската лига, но не успяха да прескочат груповата фаза. Със сигурност в Разград няма да излезе оптималният състав на Конте, но дори резервите на тима са световни звезди. Само споменаването на имената на Кристиан Ериксен и Алексис Санчес е достатъчно. Безспорно, приоритет за Интер е битката за титлата на домашната сцена, но това не означава, че на участието в Лига Европа се гледа с пренебрежение.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Лудогорец обаче има шансове да поднесе изненада. Не само защото съперникът ще спести силите на част от най-важните си футболисти, но защото разградчани натрупаха солиден международен опит и знаят как да играят в подобни мачове. Новият треньор на “орлите” Павел Върба също се е доказал в евротурнирите, а двубоите с Интер са поредното голямо предизвикателство за него.Павел Върба преди битката с Интер: Лудогорец не се плаши от такива мачове (видео+снимки)
Лудогорец стартира пролетния дял в родното първенство с разгромна победа с 6:0 срещу Ботев (Враца). Днес се очаква Върба да заложи на почти същия състав, като на вратата ще застане Пламен Илиев, а бранителите пред него ще са СисиньоГеорги ТерзиевДрагош Григоре и Антон Недялков. На пейката вероятно ще останат Комзин Моци и Рафаел Форстър. Капитанът Светослав Дяков и Анисе Абел ще действат в средата на терена, напред ще се разчита на голмайстора Клаудиу Кешерю, а на румънеца ще помагат бразилеците МарселиньоВандерсон и Каули.

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Петима футболисти на Интер отпаднаха от групата за двубоя заради контузии. Това са титулярният страж Самир ХандановичАлесандро БастониРоберто ГалярдиниСтефано Сенси и Себастиан Еспозито. Марсело Брозович и Милан Шкриняр пък получиха почивка. Под рамката довечера ще застане Даниеле Падели, в защита ще стартират Диего ГодинАндреа Ранокия и Данило Д’Амброзио, а в халфовата Конте ще се довери на Виктор МоузесБорха ВалероМатиас Весино и Кристиано Бираги. Датската звезда Ериксен ще гради играта, а в нападение ще си партнират Алексис Санчес и Лаутаро Мартинес.

Интер никога не е печелил в България. “Нерадзурите” имат равенство 1:1 срещу ЦСКА в знаменития полуфинал за КЕШ през 1967 година, а през 1975-а правят 0:0 с Етър във Велико Търново. И в двата случая италианският колос излиза краен победител.Интер припомни, че няма победа в България, нарече сблъсъците с ЦСКА “епични” (видео)
Единствената победа на Лудогорец на 1/16-финалите в Лига Европа пък е срещу друг тим от Ботуша – Лацио. Преди 6 години разградчани постигнаха престижен успех в Рим с 1:0, а на реванша в София завършиха 3:3 и елиминираха италианския си съперник.

Лига Европа, 1/16-финали:

ЛУДОГОРЕЦ – ИНТЕР

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): П. Илиев; Сисиньо, Терзиев, Григоре, Недялков; С. Дяков, Анисе; Каули, Марселиньо, Вандерсон; Кешерю
Старши треньор: П. Върба
ИНТЕР (3-4-1-2): Падели; Д. Годин, Ранокия, Д’Амброзио; Моузес, Весино, Б. Валеро, Бираги; Ериксен; А. Санчес, Л. Мартинес
Старши треньор: А. Конте

СЪДИЯ: Карлос дел Серо Гранде (Испания)
СТАДИОН: “Хювефарма Арена”
НАЧАЛО: 19:55 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

1 x 2
5 3.6 1.75 Виж още 
5.4 3.75 1.75 Виж още 
5.25 3.5 1.75 Виж още