Премиерът Борисов урежда свежи пари от “Газпром” за ЦСКА

Премиерът Бойко Борисов се опитва да уреди ЦСКА с нов силен спонсор. Става въпрос за руския енергиен гигант „Газпром”. През октомври Борисов ще има среща с председателя на Съвета на директорите на „Газпром” Алексей Милер,NOVSPORT

Финансовата помощ за ЦСКА зависи изцяло от развитието на проекта „Южен поток”.

Нещата с ЦСКА са много по-елементарни. Безспорно сегашното ръководство има огромен проблем и с финансирането, и с феновете. Те работят и с общините  по концесиите за боклука. Аз проведох срещи и им казах (бел. ред на Димитър Борисов или Иво Иванов (не се уточнява). „Виж, или се занимавай с едното, или с другото. Ако нямате възможност, се откажете от едното”. Не излагайте ЦСКА като клуб”, посъветвал премиерът „Титан”.

С „Газпром” трябва да направим компания за „Южен поток”. Когато направим компания за проектиране и строителство на „Южен поток”, тази компания ще подпомогне ЦСКА, ако не се отметнат”, сподели Борисов.

Със Стоичков говорих днес да работят съвместно, но доколко и как това е въпрос на преговори.  Дойдоха Дучето с хора от фенклуба. Ако живот и здраве октомври направим Южен поток, говорил съм с „Газпром” най-титулуваният ни български клуб да получи спонсорство. Октомври пак ще говорим за ЦСКА”, разкри Бойко Борисов в ефира на „Дарик”.

Той се пошегува с цвета на екипите на ЦСКА и отборите на „Газпром”. „На „Газпром” всички отбори са сини – Зенит, Шалке, и ме питаха дали нямаме със син екип. Е имаме, но те вече си имат спонсор.”, каза премиерът, визирайки Левски и „ВТБ Кепитъл”.