Левски излиза за първа пролетна победа

Отборът на Левски се изправя днес от 14,15 часа на стадион “Георги Аспарухов” срещу Славия в поредното издание на най-старото столично дерби. Двубоят е от програмата на 23-ия кръг на efbet Лига и ще бъде ръководен от рефера Волен Чинков. Очакванията са за повече публика на арената, след като в последните седмици “сините” фенове се активизираха в подкрепа на клуба заради финансовите проблеми.SPORTAL.BG

И двата отбора нямат загуба в последните си пет шампионатни мача. От началото на пролетния сезон Левски няма победа, като записа две равенство – 0:0 с ЦСКА-София и 2:2 с Черно море. Славия пък записа две победи – 1:0 над Арда и 3:1 над Дунав (Русе) и се настани в топ 6, като амбицията на “белите” е да се задържат в челото.
Треньорът на Левски Петър Хубчев има много проблеми със състава, като основните му грижи са в отбраната.
Той няма да може да разчита на трима – Холмар Ейолфсон, Иван Горанов и Янис Каргас. Очаква се той да пусне в игра халфа Мартин Райнов, който ще играе отново с предпазна маска, след като му бе счупен носа в мача с ЦСКА-София и пропусна гостуването във Варна. Той тренира през седмицата и се очаква да си партнира в центъра на отбраната с Нуно Рейш. До последно под въпрос ще бъде капитанът Живко Миланов. Отдясно най-вероятно от първата минута ще застане новото попълнение Деян Лозев. Под въпрос за мача са още Симеон Славчев, Найджъл Робърта и Станислав Иванов, но по-вероятно е Стаси да играе.
Наставникът на Славия Златомир Загорчич няма да разчита на нападателя Цветелин Чунчуков, който беше опериран и ще отсъства поне две седмици. В негово отсъствие атаката ще води Ивайло Димитров – Косъма. Загорчич едва ли ще прави други промени и ще заложи на останалите, които започнаха срещу Дунав Русе.
Балансът между двата отбора в изиграните досега 141 мача е строго в полза на Левски – 72:24 победи и 45 равенства, а головата разлика е 243:134.

Вероятни състави:

Левски: Миятович, Лозев, Райнов, Рейш, Миланов, Мазурек, Тиам, Ст. Иванов, Спиерингс, Паулиньо.

Славия: Стергиакис, Филипов, Гамаков, Христов, Попадийн, Вълчев, Карабельов, Кирилов, Кръстев, Иванов, Димитров.

ГЛЕДАЙТЕ ТУК

efbet Лига

23 кръг, неделя 1 март

Левски
14:15предстои

Славия

 

Bet365
1.33 4.2 8
1 x 2
класиране залози
Левски