Баражът с Унгария под въпрос, заради коронавируса! УЕФА заседава спешно

Чаканият от цяла България плейоф за Евро 2020 срещу Унгария е под въпрос. Мачът трябва да се играе на 26 март на стадион „Васил Левски“, но заради коронавируса има вероятност всички баражи да бъдат отложени.SPRTALBGВъв вторник УЕФА ще проведе годишния си конгрес в Нидерландия и тогава ще бъде проведена спешна среща с представителите на всички 55 членки на централата. Основният въпрос е бъдещето на евротурнирите и Евро 2020 в условията на опасната зараза. Ще бъде засегната и темата с плейофите за класиране на Европейското, а един от тях е именно мачът България – Унгария.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин пристига днес в Амстердам и ще има няколко срещи с представителите на страните членки преди конгреса. За момента управата на европейския футбол не дава индикации, че планира отлагане на елиминационните фази на евротурнирите или провеждането на Евро 2020, което ще се играе на територията на 12 държави.

Решението обаче ще бъде взето от всички членки на УЕФА, а официалната позиция ще стане ясна в рамките на следващите 48 часа.

През последните две седмици десетки мачове в Италия бяха отложени заради епидемията от COVID-19. Това е страната с най-много случаи на заболяването в Европа. Именно Италия е една от страните, които са домакини на европейското първенство през лятото и там трябва да се проведе мача на откриването. По програма на 12 юни Италия играе с Турция на „Стадио Олимпико“ в Рим.

Франция, където има над 40 заразени и два обявени смъртни случая, официално забрани провеждането на масови събития, където се събират над 5000 човека. Това поставя под сериозен въпрос 1/8-финалния реванш от Шампионската лига между ПСЖ и Борусия (Дортмунд) на 11 март. „Жълто-черните“ спечелиха първия мач с 2:1.