Ексклузивно в БЛИЦ: Черноморец съди ЦСКА за 700 000 евро

Като начало трябва да платят 350 000 евро за Анисе, заяви Пламен Киряков

Ръководството на Черноморец ще заведе дело срещу ЦСКА за 700 000 евро. Именно такова обезщетение ще търсят бургазлии за кражбата на Абел Анисе. Интересното е, че в договорът на играча с “акулите” имаше освобождаваща клауза от 350 000 евро. Т.е. всеки клуб можеше да го привлече, ако плати тази сума.блиц

През миналата зима обаче в канцеларията на бургаския клуб е пристигнала оферта от “Левски” за Анисе. В нея черно на бяло е било написано, че “сините” са готови да платят 700 000 евро, за да го привлекат в редиците си.

“Вярно е, имаме такъв документ и го пазим. Като начало ЦСКА трябва да платят 350 000 евро за Анисе, а за другата част от сумата трябва да се водят дела”, призна пред БЛИЦ Пламен Киряков.

Ако съдът признае искът на Черноморец за пропуснати ползи в размер на 700 000 евро, ще се окаже, че ЦСКА дължи на бургазлии над 1,2 милиона евро. Както е известно, “акулите” чакат от “червените” и 570 000 евро по трансфера на Мишел Платини на “Българска армия”.

“Незнам дали неплащането е политика на собствениците на ЦСКА или на клуба. Понякога има знак на равенство. Ако има нов собственик на “Армията”, ще видим какво ще стане. Ние сме за добри, нормални и равнопоставени отношения с всички отбори. Не е приятна такава ситуация, не е приятно да се дължат пари, но договорите трябва да се спазват. Ние сме диалогични и със старото ръководство на ЦСКА, и сме готови да водим диалог и с евентуални нови собственици. Но ще направим компромис само, ако има равнопоставеност. А не да ни казват “приемете тези пари”, защото иначе никакви пари няма да видите”, завърши Киряков.
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ