Къде все още се играе футбол в Европа?

Европа вече официално е център на коронавируса в света. А пък вирусът от няколко дни е обявен за пандемия – тоест епидемия, която се разпространява из цялото население на Земята.

Всичко това логично доведе до прекратяване (надяваме се временно) на шампионатите в Европа – всички големи, както и българският. Но не навсякъде футболът е спрян! Все още има първенства на Стария континент, които се провеждат без никакви рестрикции или пък без публика.dsport.bg

Четири са първенствата, в които към момента ограничения няма и мачовете се играят по план – в Беларус, Казахстан, Русия и Украйна. И в четирите държави има случаи на коронавирус като в Казахстан и Украйна са под 10, но в Беларус и Русия са съответно 27 и 59 към този час.

Футбол все пак има: Двама българи титуляри в Русия

Футбол се играе в още три първенства, в които взетата до момента мярка е провеждане на двубоите при закрити врата. Става дума за шампионатите на съседките ни Турция и Сърбия, както и на съперника ни в баража за Евро 2020 Унгария. Това отново са държави със случаи на коронавирус – в Турция са 6, но в Унгария (30) и Сърбия (46) доста повече.

Заради пандемията много от отборите и самите футболисти във въпросните държави призоваха за спиране на шампионатите, така че изглежда много вероятно и в тези последни останали европейски държави с футбол, това скоро да приключи.

Иначе по света има още не малко първенства, в които се играе като най-интересните, които можем да споменем, са тези в Аржентина, Бразилия и Мексико.