Стоичков от Маями: Ям много чесън, лук, пия топла вода и стоя дълго време под душа с гореща вода

Българското футболно величие Христо Стоичков даде интервю пред Mundo Deportivo от дома си в Маями, за да разкаже как протича промененото му ежедневие, а и да засегне интересни футболни теми.SPORTAL.BG

Камата: Никога не бих направил интервю с Кристиано
“Много се пазя. Ям много чесън, лук, пия топла вода и стоя дълго време под душа с гореща вода, за да се опазя от този вирус”, сподели Камата.

“Тук съм със семейството си – с Мариана, моята съпруга, с тъщата ми, която е на 80 години и трябва много да внимаваме с нея, защото вирусът е опасен най-вече за възрастните. Дъщеря ми живее наблизо, а от седмица не съм виждал внучето, не можем да рискуваме. Тази болест се предава много лесно”, заяви той.

“Мерките в Маями са все по-драстични. Първо училищата се опразниха, след това плажовете. Следим с голямо внимание какво се случва в Италия и Испания. Вижте възрастта на починалите. Удря най-лошо болните и възрастните. Аз съм роден спортист, през целия си живот спортувам. Здрав съм, но внимавам много, за да не засегна тези, които най-много обичам”, довери кавалерът на “Златната топка” от 1994 година.
Стоичков попадна сред автентичните гении на Барселона
“Естествено, че следя какво се случва в Испания и с моите приятели от съблекалнята на Барса. Зная, че болниците са препълнени, че има много заразени и починали. Казвам им да се пазят много. Тази криза ясно ни показа в какво състояние е светът. В Китай решиха проблема за два месеца. Китай е силен. Цялата държава се мобилизира, постави карантина и никой не наруши нормите. Италия и Испания са слаби, както и останалата част на Европа. Виждаме сега какво се случва със САЩ”, каза още Христо.

“За мен е много трудно в Европа да се играе финалът на Шампионската лига. Вижте как се разпространява вирусът в Европа… Сега в Англия премиерът смени посланието. А все още проблемът не е станал тежък в страните. Например, в Турция са диагностицирани 1200 случая и има малко загинали, защото още е в самото начало. Това е страна със 100 милиона души. И вярвате ли наистина, че европейският футбол може да бъде възобновен. Как може през юни да се играе финал на Шампионската лига в Истанбул? Аз съм песимист. Най-важно е здравето на хората. Не мисля и че Ла Лига ще завърши”, сподели още Ицо.