Стоичков отново нападна Боби Михайлов

ристо Стоичков, снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков отново се изказа остро срещу президента на Българския футболен съюз Боби Михайлов и управлението му.sportni.bg

Свързваният в последно време с ЦСКА наставник на тима от Ловеч говори по време на специална пресконференция преди представянето на „оранжевите“ за новия сезон.

“Това е една подигравка с българския футбол. Той за пореден път показа, че не милее. Него го интересува къде да щрака с пръсти. Това е подигравка – нито знаеш дали се дават мачовете по телевизора, кой кога ще играе…Има отбори, които трябва да пътуват по 500-600 километра, нито хотели са запазени, нито знаят кога ще играят, нито знаят какво ще е. Ние сме там като чучала. А това омръзна. Такива, които са мили колите в някакви сервизи, днес са фактор в българския футбол. И тези хора искат да управляват българския футбол. Как феновете да уважават футбола ни, как да ходят на мачове на националния отбор”, заяви Стоичков.

“Футболът е за хора, които го разбират. А не да сложим една вратовръзка и да пътуваме вляво или вдясно. Това е голямата беда и трагедия на българския футбол. Видя се какво стана с подлогата. Когато си подлога на един, не можеш да бъдеш подлога на другия. Цяла година хахо-хихи, хахо-хихи. Видяхме ги четирите големи отбора къде са – една голяма метла, и да ги няма. Защото това е подигравка. Не знаем колко отбора ще започнат в Б група, в А група, правилата не знаем, сменяме оня шеф на съдиите, знаете какъв беше подлизурко, обаче остава в комисията. Продължава да бъде подлога на друг. Сега, да се надявам, че Джугански няма да си сваля гащите, защото ми е голям приятел. Аз мога да му ги кажа тези неща. Трябва да е стриктен и директен. Който не става – във фризера. Само така може да се оправим“, добави наставникът на Литекс.

“Но когато имаш срещу теб човек с костюм, вратовръзка, говори приятно, разбира, обяснява, че е приятел с Платини с тоя, оня… тези завършиха, няма ги. Даже не го броят за жив там, защото го пращат да годи на футзал. Това е голямата беда, едно е да си в големия футбол, друго е да те пращат на футзал“, добави Стоичков.

“Моята алтернатива ще ви я кажа, така че той да му мисли. За това го каня, много пъти ще го каня още, за да ми отговори на въпросите, които му зададох. Когато си гузен и нямаш смелост и да кажеш – да, искам да ти отговоря на тези три въпроса, така ще бъде в българския футбол. Защото аз ходя усмихнат, спокоен, весел, кеф ми е. Но те се крият, аз не се крия. Отсега искам да кажат правилата – кой ще играе догодина в евротурнирите. Първият, осмият, седмият, шестнайстият, или първия от Б групата. Може би и най-добрите два от В групите. Кой ще играе за Купата, кой ще играе от 1-о до 8-о място, от 9-о до 16-о. Всичко трябва да е ясно отсега”, завърши Камата.