Обявиха нова дата за битката Пулев – Джошуа

В Англия обявиха нова дата за мача между световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа и претендента Кубрат Пулев. Двамата трябваше да се изправят един срещу друг на 20 юни на стадиона на Тотнъм в Лондон, но заради коронавируса мачът бе отложен. Въпреки че заразата продължава да настъпва в Европа и да обърква спортния календар, мениджърът на Ей Джей – Еди Хърн, обяви, че има нова дата за голямата битка и това е 25 юли, като мястото на провеждането остава непроменено.SPORTAL.BG

Spurs Breaking News@SpursNews247

Anthony Joshua vs Kubrat Pulev set to be pushed back to July 25 due to coronavirus crisis https://ift.tt/2Us1xSS 

Joshua vs Pulev set to be pushed back to July 25 due to coronavirus

Anthony Joshua’s first defence of the world heavyweight titles he won back from Andy Ruiz Jr in December is set to be postponed by over a month due to the ongoing coronavirus pandemic.

dailymail.co.uk

See Spurs Breaking News’s other Tweets

“Единственото нещо, което планираме за юни е мач на 27-и в Нюкасъл. Двубоят на Антъни Джошуа (срещу Кубрат Пулев) ще бъде преместен в края на юли, но официално все още не е пуснат в продажба”, коментира Хърн.

Той заяви, че се разглеждат варианти за организиране на събития и без публика, тъй като интересът към платеното излъчване “пей пър вю” в настоящия момент ще бъде много голям и ще се съберат сериозни приходи. За да се случи това, Хърн трябва да получи специално разрешение от боксовите власти на Острова и от правителството. Той обаче е категоричен, че на този етап няма шанс мач между Джошуа и Пулев да се състои без зрители.

Кубрат Пулев също потвърди новината, като публикува на станицата си във “Фейсбук” новия плакат за събитието с коригирана дата – 25 юли.

Специалистите обаче са скептични, че срещата ще може да се проведе през това лято, тъй като се очаква, че пандемията няма да бъде достатъчно овладяна в следващите три месеца, за да се разреши организирането на толкова мащабно спортно събитие.