Ивет Лалова: “Надявам се да продължа да бягам още две олимпиади” (СНИМКИ)

Ивет Лалова заяви пред българските журналисти в Лондон, че не е била готова да даде време, с което да заслужи участие във финал на 100 м., след като  не се класира сред най-добрите осем,sport.bnt.bg
Българската лекоатлетка бяга във втория полуфинал и с резултат 11,31 сек. остана  19 от всичките 24 участнички в трите серии.
 “Каквото и да си говорим влизане във финал с три олимпийски шампионки и медалистки – беше много трудно“, обясни победителката от европейското първенство.

“Трябваше да бия една от трите, които бягаха 10,80 – 10,90 сек. Погледнете резултатите. Спомнете си Атина. Там имаше само две слизания под 11 секунди и то на олимпийската шампионка. В Пекин пак имаше фойерверки само на финала. Аз бягах с детски резултат и на полуфинал с 11,50 сек. Тук нивото е изключително, изключително високо и тези момичета се борят със зъби и нокти за медалите.”
Полуфиналната серия бе спечелена от Шели-Ан Фрейзър-Прайс /Ям/ с резултат 10.85 сек., която по-късно защити титлата си от “Пекин-08” – с 10.75, като поведе от самото начало на бягането и остави най-силната си конкурентка световната шампиионка Кармелита Джетър на второто място с 10.78 сек. Вероника Кембъл от Ямайка грабна бронзовия медал с 10.81 сек.
 Аз се надявам да продължа да бягам още една или две олимпиади, докато на тях ще им бъде по-трудно да поддържат тези резултати.” – завърши Лалова.

Галерия