Нов трус в Барса, вътрешен одит разкри детайли около скандална сделка

Скандалите в Барселона не спират. Одит компанията Price Waterhouse Coopers (PWC) стартирала вътрешна проверка, която има главна цел сделката между каталунския клуб и I3 Ventures. Въпреки че проверката все още не е завършила, вестник Sport публикува първите изводи от доклада.DSPORT.BG

Припомняме, че през февруари от „Камп Ноу“ се свързаха с независимата компания I3 Ventures. Ръководството на клуба поискало компанията да се грижи за добрия имидж на президента Джосеп Мария Бартомеу за сметка на водещи играчи в Барселона – Лионел Меси, Жерар Пике и други футболисти от първия отбор. Замесени в скандала дори бяха бивши играчи на каталунците като Карлес Пуйол и Шави Ернандес.

Докладът на PWC разкрива, че Барселона платил на I3 Ventures умопомрачителната сума от 980 000 евро. За подобна услуга пазарната цена е не повече от 120 хиляди евро до 150 хиляди.

От PWC също разкриват, че сумата била преведена на няколко вноски, така че да се избегне намесата на контролна комисия в клуба. Всяко плащана на сума над 200 хиляди евро трябва да бъде гласувано от специална финансова комисия.