Лекар обеща да вдигне на крака Михаел Шумахер

Снимка: БГНЕС
Още по темата
Алонсо: Хамилтън е най-малко на нивото на Шумахер
Лекар призна: Шумахер никога няма да бъде същият човек като преди
Продават първото Ферари на Михаел Шумахер
Пазят Михаел Шумахер от COVID-19 GOL.BG

Най-успешният пилот в историята на Формула 1 Михаел Шумахер може и да се изправи на крака, даде своята оптимистична прогноза доктор Филип Менаше.

Легендата дълго време беше в кома и претърпя няколко мозъчни операции, след като претърпя инцидент по време на ски преди повече от шест години.

Шумахер се подложи на иновационни процедури във Франция миналата година, а сега доктор Филип Менаше даде обнадеждаващи прогнози. Той ще направи изключително рядка и новаторска операция.

“Можем да възстановим напълно нервната му система. Ще вземем кръвоносни съдове от сърцето му и ще ги имплантираме в неговия мозък. Операцията е много рискована и никой не може да даде пълна гаранция за нейния успех“, обясни цитираният от Блиц френски лекар.

Менаше не уточни кога ще се извърши сложната хирургическа интервенция. Той е известен с революционните си методи в медицината, които все още са експериментални, но показват обещаващи резултати.

Медикът ръководеше и процедурите по трансплантиране на стволови клетки, на които Шумахер се подложи през миналото лято в парижка клиника.

Менаше е кардиохирург със световна репутация на специалист по лечение на сърдечна недостатъчност с чужди клетки. През 2014 г. той става първият хирург, извършил трансплантация на чужди чужди стволови клетки в сърцето на пациент с инфаркт.