Емил Костадинов: На практика е невъзможно да изиграем целия сезон, намаляваме съдийските такси

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов изрази мение, че е почти невъзможно изиграването на целия сезон в efbet Лига на България. Според него най-реалистично е провеждането на последните два кръга от редовния сезон и доиграване на турнира за Купата на България.DSPORT.BG

“Ние направихме допитване до клубовете. Преобладаващият техен отговор е свързан с варианта, при който се изиграват двата мача от редовния сезон, Купа България и баражите за влизане в Първа лига. Другият вариант е да се изиграе цялото първенство, но за мен на теория може да стане, но на практика е  неосъществимо”, каза Костадинов на брифинг, който се проведе в централата на Българския футболен съюз.

“На миналата среща обявих, че БФС ще направи всичко възможно да подпомогнем професионалните клубове и всички клубове в България. Нашето предложение, с г-н Касабов, е отборите от Първа и Втора лига съдийските такси ще бъдат намалени и по този начин ще помогнем на клубовете. Не е много, но на този етап може да направим това. Общо се намаляват с 23%. Ще предложим на ПФЛ, защото както знаете всеки клуб има такса членство, да бъдат намалени за следващия сезон. Това са първите две мерки, които мислим да направи и ще ги направим”, каза още Костадинов.

Той коментира и помощта, която ще бъда направане за аматьорския футбол. “На година БФС отделя повече от 1,5 млн. лева за аматьорски и детско-юношески футбол. Тази година е увеличим помощта. Ще има и много топки, които ще дарим на клубовете от трета лига надолу. Ще продължим традицията да осигурим официална топка за Първа лига, както и на Втора лига. Това ще продължи, въпреки някои трудности”, допълни още Костадинов.

Той потвърди, че 5 клуба от Втора лига не са пуснали документи за участие в професионалния футбол за следващия сезо