Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:
Клубните босове решиха: “А” група почва с 3 кръга на тъмно, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Феновете няма да могат да наблюдават по телевизията старта на „А” група. На специална среща босовете на водещите родни клубове отхвърлиха офертите за ТВ правата. „Първите три кръга вероятно няма да бъдат излъчени от нито една телевизия”, каза след срещата директорът на Левски Баждеков.
За нови оферти ще се чака до утре. На 99 процента обаче е сигурно, че никой няма да извади исканите от клубовете 5 млн. лв. В същото време от футболната централа обявиха датите и часовете на първите 4 кръга в „А” група. Грандовете Левски и ЦСКА стартират битката за титлата по едно и също време – в събота от 20:00 часа. съответно срещу Черноморец и Литекс.
Страшни сме! Наред е Германия! Българският волейбол продължава да мачка в Лондон напук на всичко, което му се случи преди олимпиадата. Националите взеха поредната си жертва. Този път нашите пометоха Италия с 3:0 (30, 20, 19) и с четири победи от пет мача спечелиха група А. Успехът донесе максимума от три точки, с които България събра 12. В услуга за ценното първо място дойде и изненадващата победа на Австралия с 3:1 срещу Полша. Поляците остават втори с девет, следвани от „скуадра адзура” с осем. На трето място се очаква да излезе Аржентина при успех срещу Великобритания в последния мач, който се игра късно снощи.
България ще се изправи с Германия в четвъртфинала. Бундестимът изпревари европейския шампион Сърбия в спора за четвъртото място в група В. Четвъртфиналите ще се играят в сряда, но предстои да бъде теглен жребий за началните часове.
Младият български отбор направи поредния си много силен мач в английската столица. Националите надиграха убедително Италия, като показаха мъжество и характер.
Найденов започна мача с намиращия се в отлична форма диагонал Цветан Соколов.
Той стана и най-резултатен 21 точки – 17 в нападение, две от начален удар и две на блокада. Посрещачът Тодор Алексиев имаше много важна роля, тъй като направи част от 13-те си точки в ключовите моменти на геймовете.
ЦСКА плаща на работници с ламарина За кризата, която е налегнала ЦСКА при управлението на „Титан”, свидетелства последният оригинален ход, с който босовете са намерили начин да се разплащат. Работниците, които са ангажирани с ремонта на стадион „Българска армия” и които подменят седалките на спортното съоръжение, няма да бъдат възнаградени за труда си. Причина е ясна – липса на пари в брой. От ръководството на славния „армейски” клуб обаче пак са измислили схема, за да излязат от ситуацията – те изплащат надниците със… старо желязо. Мургавите трудоваци са получили разрешение да предадат на вторични суровини всички железа и ламарини, до които се докопат на рухналата база в Панчарево. Така работниците работят малко повече, но пък могат да си докарат и по-голяма заработка, тъй като освен ламарини, те докопвали и по-скъпите цветни метали. Шефовете пък се радват, защото така хем разчиствали тренировъчната база, хем ремонтирали съоръжението в центъра на столицата. Наскоро пък от ЦСКА изказаха официално благодарностите си към фирма „Хидромат”. която се е заела с обезопасяването на козирката в сектор „А” на „Българска армия”.

Mamma mia, богове сме!, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Светът е шокиран! България – Италия 3:0! Националите по волейбол са първи в групата. Те се разправиха с италианците жестоко. Това е сензационно!
След квалификацията в София никой не ни броеше за живи. Защото не само я загубихме, но паднахме от Германия. Махна се треньорът, малодушно дезертираха двама играчи и отборът се възроди. Сега това е най-младият и най-талантливият отбор на цялата олимпиада. И преби половината свят.
“Загубата горчи много!”, проплака италианският “Гадзета дело Спорт” след мача. “Победата е щастие неземно”, ще им кажем ние.
Тервел ни закичи с първи медал Тервел Пулев спечели първия медал за България на олимпиадата в Лондон. Боксьорът се класира за полуфиналите в кат. 91 кг след трудна победа с 13:10 срещу Ямил Пералта Хара (Арж). Така българинът си осигури минимум бронзов медал, а на полуфинала ще срещне световния шампион Олександър Усик (Укр).
– Беше много трудно. Напрежението беше голямо, но издържах. Само преди няколко години бях близо до отказване от бокса. Посвещавам победата на моя личен треньор Борислав Бояджиев, който повярва в мен, и на всички българи, разбира се – каза Тервел.
България вече има медал на олимпийските игри в Лондон! Тервел Пулев донесе първото отличие за страната ни в британската столица. 28-годишният боксьор се справи с аржентинеца Ямил Пералта Хара и го би с 13:10. Това му осигури място в полуфиналите в кат. 91 кг и минимум бронзов медал от олимпиадата. За място на финала Пулев ще излезе срещу световния шампион от Баку 2011 Олександър Усик.
Мачът срещу аржентинеца започна лошо за Пулев, който получи тежък удар в главата. След това обаче българинът бързо показа, че е по-класният боксьор. Все пак първият рунд завърши 3:3, но във втория Тервел поведе с 2 точки. В третия аржентинецът се хвърли да спасява мача, но Пулев се защитаваше отлично, а след това му нанесе няколко тежки удара и в крайна сметка спечели срещата с 13:10. Така в петък Тервел ще излезе срещу Усик. Двамата се срещнаха на 1/8-финала на световното, когато Пулев се отказа, но тогава той беше със сериозна контузия в носа. Минути след победата стотици българи поздравиха Тервел в социалната мрежа Фейсбук.
“Давай смело напред заради всички българи. Желая ти златния медал да бъде твой и “наш”, “Тервел Пулев – един истински българин и голям мъж. Продължавай напред и мачкай наред”, бяха само част от коментарите на феновете в интернет.
ЦСКА остава изцяло на “Титан” още 5 г.Голямото вълнение на Армията за бъдещи промени се оказа много шум за нищо. ЦСКА остава собственост на „Титан”, обявиха официално акционерите Димитър Борисов и Иво Иванов. Както „7 дни спорт” неведнъж писа през последната седмица, на този етап няма нито едно конкретно запитване за собствеността на ЦСКА.
Пернишките босове ще продължат да финансират червените. Група бизнесмени и заможни привърженици обещават разни неща, но досега нищо конкретно няма. И нищо сериозно, доколкото единият казва – ще давам 75 000 лв. на година, другият обещава 80 000. Това е смешно, коментират във финансовите кръгове.
„Титан” ще осигури 5 млн. лева за годишния бюджет на ЦСКА. Поне още толкова трябва да дойдат от страна на кандидат-спонсорите, освен ако не говорят празни приказки.
Борисов и Иванов са решили да се оттеглят от оперативната власт на Армията. Така бъдещите инвеститори ще могат да назначат свои хора за президент, изпълнителен директор, Управителен съвет и по този начин да управляват ЦСКА.
За да е защитен клубът обаче, “Титан” трябва да измени устава на дружеството най-вече за дейността на евентуалния изпълнителен директор. Той няма да има право да тегли кредити, да взима и дава заеми, да намалява активите на дружеството. Няма да може също да продава и купува състезатели без съгласието на “Титан”. Всичко това е логично, за да се избегне злоупотреба с трансферната политика на ЦСКА.
Колкото до акциите на клуба, за които толкова много се спекулира, те си имат цена. Ако новите хора искат, може да се избере такава схема. Те ще осигуряват в бюджета на клуба определена сума всяка година. Ако тя е 50% от разходите, “Титан” ще депозира като особен залог 50% от акциите. Ако новите са коректни в продължение на 5 години, на петата “Титан” ще им продаде депозираните акции по цена, определена сега и записана в договор.

Димитър Борисов и Иво Иванов: Продаваме, а не подаряваме ЦСКА, пише на първа страница вестник “Тема спорт”. Собствениците на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов излязоха вчера с официално обръщение по повод бъдещето на клуба. От думите на двамата става кристално ясно, че те нямат никакво намерение да подаряват акциите си на депутата от ГЕРБ Емил Димитров и групата около него. Нито на който и да било друг. Двамата са готови да се разделят с акциите си, но само ако се намери някой, който да ги заплати, като това може да стане и чрез приспадане на инвестиция в клуба. От “Титан” са склонни да предоставят на кандидатите достатъчно дълъг период, в който да направят необходимите вложения в ЦСКА, чрез които да придобият част от акциите им или всичките.
Това означава, че твърденията на Емил Димитров, че “Титан” ще остане с някакъв процент акции в ЦСКА, не се припокриват по никакъв начин с намеренията на Борисов и Иванов. Поне на този етап. Обръщение от Димитър Борисов и Иво Иванов До Всички, които се интересуват: Скъпи армейци, днес се обръщаме към вас, за да отговорим на въпросите, които ви вълнуват в началото на новия футболен сезон 2012/2013 г. Ние сме хора, които живеят със съзнанието, че са направили всичко по силите си за решаването на проблемите на любимия си клуб, но не са получили нужните резултати и признание за това. Днес повече от всякога ЦСКА има нужда от общата воля на мениджъри, треньори, футболисти, фенове и собственици, за да можем в края на сезона да се поздравим с успехите, които винаги са били цел на ЦСКА. Можем много да говорим за проблемите на отбора. Този разговор е важен, той предстои и трябва да бъде проведен с всички, които живеят с проблемите на ЦСКА. Едно е сигурно обаче – всички проблеми са решими, когато има воля за това, когато има воля за победа, когато е жив духът на ЦСКА.
Смятаме, че ръководството на отбора има и ще има воля да работи за благото на ЦСКА, въпреки грешките и неуспехите през изминалия сезон, и ние сме я показвали нееднократно, готови сме да я покажем и сега. Активно ще участваме 8 разговорите за по-доброто управление и бъдеще на ЦСКА. Уверяваме ви, че сме готови да поемем своята отговорност за състоянието на отбора, както и да предложим и чуем решения, които да изведат клуба на висотата на славната му история. Отворени сме за всяка добра идея и всяко добро предложение.
По повод на разгорялата се дискусия около съдбата на ЦСКА заявяваме:
1. Готови сме да депозирахме акции като гаранция за всеки сериозен инвеститор, за когото съдбата на клуба е важна. Такъв депозит ще бъде гаранция за неговата инвестиция. Впоследствие сме готови да предоставим на този инвеститор възможност да закупи акциите, ако има желание и се окаже действително отговорен към клуба. Водят се разговори в тази насока, има интерес към клуба от страна на инвеститори, но до този момент няма конкретни резултати.
2. Имаме намерение да се оттеглим от оперативното ръководство на ПфК ЦСКА ЕАД и да потърсим възможности за нов професионален мениджмънт на отбора.
З. Ще продължим да се гри-жим за отбора, докато той бъде поет от нови инвеститори и ново ръководство. След което сме готови да участваме заедно с други инвеститори във финансовото му обезпечаване, без да се ангажираме с оперативното управление. Обръщаме се към треньорския щаб и футболистите на отбора: Скъпи колеги, ще направим Всичко Възможно да подсигурим нормална обстановка за протичане на тренировъчните занимания и футболните срещи по Време на сезон 2012/2013. ВярВаме, че няма да забраВи-те, че сте призВани да играете В най-Великия футболен клуб на България. ЦСКА е клубът с най-Вярната публика и Вашата приВилегия е да играете за нея. Обръщаме се и към привържениците на ЦСКА: Армейци, когато поехме ЦСКА, клубът беше В тежко състояние, с изгубен лиценз и затънал В дългоВе. Въпреки то-Ва Всяка година ние се борихме до последния кръг и до последния мач. Днес отборът Въпреки проблемите е В добро състояние В сравнение с положението му от преди да го поемем, и без дългоВе. През тези години бяхме подложени на много атаки и откровени провокации. Затова днес се обръщаме към Всички Вас, които помнят и преживяват Всяка победа и загуба на лЬбимия отбор. Нека се обединим и дадем цялата си положителна енергия на футболистите и треньорския щаб на отбора, за да може ЦСКА да се Върне отново на полагащото му се място. Да си пожелаем успех!
Емил Димитров: Това не съвпада с уговорката ни Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, който е един от учредителите на Инициативния комитет за възраждането на ЦСКА, заяви пред Тема Спорт”, че е изненадан от обръщението, което собствениците на червените публикуваха вчера. Според него “Титан” не смята да подарява акциите, а да ги продаде. “Прочетох декларацията 6 сайта на ЦСКА. Джентълменското ни споразумение със собствениците бе те да се оттеглят от управлението на клуба и да притежават определен процент от акциите.
Думите от тяхната декларация въобще не съвпадат с нашата уговорка. Надявам се да стигнем до консенсус. Защото всички акционери, които се планира да влязат в нашия комитет, нямат никакво намерение да работят с ‘Титан” като мажоритарен собственик на отбора. По време на пресконференцията, която е в сряда от 12 часа, ще представим всички от Инициативния комитет, заедно с нашите идеи за развитието на клуба. Там всичко ще стане ясно”, заяви президентът на Чавдар Етрополе Емил Димитров.
Стоичков в шах преди Летекс – ЦСКА В доста деликатна ситуация е поставен старши треньорът на Литекс Христо Стоичков преди домакинството на ЦСКА от първия кръг на новия шампионат. Както е известно, името му се спряга за президентския пост при червените. Именно това поставя Ицо в шах преди двубоя. Той със сигурност ще води оранжевите в този мач, но е сериозно притеснен за крайния му изход и затова как резултатът от срещата 8 Ловеч ще бъде възприет от фенове и специалисти. “Аз съм поставен в едно изключително неудобно положение, защото още в първия кръг трябва да играя с ЦСКА. Ако победя, защото все още съм си треньор на Литекс, после някои могат да кажат, че тази загуба е била решаваща за загубата на титлата от ЦСКА. Ако пък вземе, че Литекс падне, могат пък да ме обвинят затова, че отборът не се е напъвал и е легнал, за да си подпомогна за бъдещото президентство в ЦСКА. Така че ситуацията е изключително деликатна за мен. Затова не искам сега по никакъв начин моето име да се свързва с ЦСКА. Но, разбира се, че ЦСКА е тръпка, на този клуб дължа много. Разговори с мен могат да започнат по темата за ЦСКА едва след като всичко от юридическа и финансова гледна точка бъде изчистено и се знае новият инициативен комитет, новите хора, които напълно да влязат в своята власт, управление. Така че само при сто процента изчистена ситуация можем да започнем да говорим за моето място в ЦСКА. Да, с Емил Димитров сме повече от приятели, ние сме като братя, близки сме. С него сме имали разговори”, коментира ситуацията около идването си на “Армията” Камата, цитиран от Сашо Диков в предаването “1:1” по Канал 3.