Борисов и Иванов с обръщение към фенове и футболисти

Собствениците на ПФК ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов разпространиха специално обръщение, с което заявиха намерението си да се оттеглят от оперативното ръководство на клуба.sportni.bg

Двамата са готови да депозират акциите на клуба като гаранция за всеки инвеститор, който има сериозни намерения към ЦСКА.

Борисов и Иванов са категорични, че ще продължат да издържат финансово клуба, докато се намери нов инвеститор и ново ръководство.

Обръщение от Димитър Борисов и Иво Иванов, разпространено чрез официалния сайт на ЦСКА:
До всички, които се интересуват:
Скъпи армейци,
днес се обръщаме към вас, за да отговорим на въпросите, които ви вълнуват в началото на новия футболен сезон 2012/2013 г.

Ние сме хора, които живеят със съзнанието, че са направили всичко по силите си за решаването на проблемите на любимия си клуб, но не са получили нужните резултати и признание за това.

Днес повече от всякога ЦСКА има нужда от общата воля на мениджъри, треньори, футболисти, фенове и собственици, за да можем в края на сезона да се поздравим с успехите, които винаги са били цел на ЦСКА.

Можем много да говорим за проблемите на отбора. Този разговор е важен, той предстои и трябва да бъде проведен с всички, които живеят с проблемите на ЦСКА. Едно е сигурно обаче – всички проблеми са решими, когато има воля за това, когато има воля за победа, когато е жив духът на ЦСКА.

Смятаме, че ръководството на отбора има и ще има воля да работи за благото на ЦСКА, въпреки грешките и неуспехите през изминалия сезон, и ние сме я показвали нееднократно, готови сме да я покажем и сега. Активно ще участваме в разговорите за по-доброто управление и бъдеще на ЦСКА.

Уверяваме ви, че сме готови да поемем своята отговорност за състоянието на отбора, както и да предложим и чуем решения, които да изведат клуба на висотата на славната му история.

Отворени сме за всяка добра идея и всяко добро предложение.

По повод на разгорялата се дискусия около съдбата на ЦСКА,заявяваме:
1. Готови сме да депозираме акции като гаранция за всеки сериозен инвеститор, за когото съдбата на клуба е важна. Такъв депозит ще бъде гаранция за неговата инвестиция.  В последствие сме готови да предоставим на този инвеститор възможност да закупи акциите, ако има желание и се окаже действително отговорен към клуба.
Водят се разговори в тази насока, има интерес към клуба от страна на инвеститори, но до този момент няма конкретни резултати.

2. Имаме намерение да се оттеглим от оперативното ръководство на ПФК ЦСКА ЕАД и да потърсим възможности за нов професионален мениджмънт на отбора.

3. Ще продължим да се грижим за отбора, докато той бъде поет от нови инвеститори и ново ръководство. След което сме готови да участваме, заедно с други инвеститори във финансовото му обезпечаване, без да се ангажираме с оперативното управление.

Обръщаме се към треньорския щаб и футболистите на отбора:
Скъпи колеги,Ще направим всичко възможно да подсигурим нормална обстановка за протичане на тренировъчните занимания и футболните срещи по време на сезон 2012/2013.

Вярваме, че няма да забравите, че сте призвани да играете в най-великия футболен клуб на България. ЦСКА е клубът с най-вярната публика и вашата привилегия е да играете за нея.

Обръщаме се и към привържениците и феновете на ЦСКА:
Армейци,
Когато поехме ЦСКА, клубът беше в тежко състояние, с изгубен лиценз и затънал в дългове. Въпреки това, всяка година ние се борихме до последния кръг и до последния мач.

Днес отборът, въпреки проблемите, е в добро състояние в сравнение с положението му от преди да го поемем и без дългове.

През тези години бяхме подложени на много атаки и откровени провокации.
Затова днес се обръщаме към всички Вас, които помнят и преживяват всяка победа и загуба на любимия отбор. Нека се обединим и дадем цялата си положителна енергия на футболистите и треньорския щаб на отбора, за да може ЦСКА да се върне отново на полагащото му се място.

Да си пожелаем успех!
06.08.2012 г.
София
От Димитър Борисов и Иво Иванов