ЦСКА иска заличаване на сдружението на ЦСКА 1948

ЦСКА е поискал от прокуратурата да заличи от регистрите сдружението Футболен клуб “Централен спортен клуб на армията 1948” поради факта, че изпълнява дейност, която не е вписана в документите му, пише в-к 24 часа.

“Там никъде не пише, че ще управляват футболен клуб”, категоричен е юристът на клуба на Гриша Ганчев Станислав Трендафилов. DSPORT.BG

Точно това сдружение е с лиценз за елита според сайта на БФС. “Според мен е допусната техническа грешка, защото в документите е посочен ЕИК на търговското дружество, което миналия сезон игра във Втора лига”, обясни още адвокатът.

Трендафилов и шефката на “Ред Енимълс” Иска Григорова са били в полицията, където са подписали протокол, че нямат никакъв договор или отношения с новака в елита, след като в офисите му бяха открити изненадващо близо 400 артикула с емблемата на ЦСКА.

В момента се преценява дали документите са достатъчни, за да бъдат дадени на прокуратурата за образуване на досъдебно производство.

“Нямаме никакво намерение да търсим пропуснати ползи. Просто искаме държавата да се произнесе по казуса. В противен случай може да си направим едно първенство от ЦСКА-та, друто о “Левски”-та, “Локо”-та до безкрай. Представяте ли си някой да тръгне да си направи Ливърпул в Англия и държавата да му позволи това?”, допълни Трендафилов.