Херо: Който играе уредени мачове, пада от Мура и Сараево

Димитър Димитров-Херо, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

Старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров – Херо даде обширно интервю за “Тема спорт” преди началото на новия сезон в “А” група. В първия си мач бургазлии гостуват на Левски в събота вечер от 20:00 часа.sportni.bg

“Отпадането на българските отбори от евротурнирите си беше закономерно. Когато в България играеш приятелски и уредени мачове, когато си свикнал да ти помагат съдиите, след това излизаш в турнирите и падаш от Сараево и Мура, които играят по-истински мачове от нас.
Тази година шампионатът отново ще бъде много оспорван и равностоен както миналия. За това ще допринесат и отборите, които влязоха в “А” група като Ботев Пловдив и Етър, които имат добър потенциал в игрови план, а и са със сериозни финансови възможности.

Смятам, че борбата за титлата отново ще се води между отборите, които завършиха през миналата година в тройката – Лудогорец, ЦСКА и Левски, към тях мога да прибавя и Литекс. На нас ще ни бъдетрудно да се борим за челните позиции в класирането, защото през лятото се разделихме с основни футболисти като Лоривал Асис и Аатиф Шаешу. А на тях няма да им намерим лесно заместници”, коментира наставникът на Черноморец Бургас.

“Ако си мислим, че има някаква промяна и че в цялата държава има корупция, а във футбола – не и всичко е чисто, значи сме абсолютни лаици. Отново ще има удари под кръста и мисля, че това скоро няма да се промени. Като всеки нормален човек се надявам да има положителна промяна със смяната на шефа на съдиите. Но ако говорим, че няма да има проблеми, просто е несериозно”, добави Димитър Димитров – Херо.

sportni.bg