Славия и Ботев (Пд) определят последния евроучастник на България

Днес с двубоя между Славия и Ботев (Пловдив) официално ще приключи футболният сезон в България. “Бели” и “жълто-черни” ще спорят в бараж, който ще определи четвъртия участник на страната ни в евротурнирите. Лудогорец ще играе в квалификациите на Шампионската лига, а Локомотив (Пловдив) и ЦСКА-София вече имат квоти за Лига Европа.SPORTAL.BG

Славия стигна до баража, като зае трето място в първата шестица на първенството. Със силен финален спринт най-старият столичен клуб изпревари Левски. Ботев пък се пребори за първата позиция във втората осмица, като елиминира в директен мач Черно море.

По-рано през сезона Славия на два пъти победи “канарчетата”. В Коматево “белите” се наложиха с 1:0 с попадение на Славчо Шоколаров, който от новия сезон ще играе за Ботев. В “Овча купел” отборът на Златомир Загорчич спечели с 2:1, като головете вкараха Емил Виячки и Радослав Кирилов, а за “жълто-черните” се разписа Антонио Вутов. Ботев обаче изхвърли столичния тим на осминафиналите в турнира за Купата на България след успех с 2:1 в София. Съперниците играха и контрола преди подновяването на сезона, в която Ботев победи с 2:0.

Двата тима имат стари сметки за уреждане. През пролетта на 2018 година те бяха съперници на полуфиналите за купата и Славия продължи напред след скандално съдийство на Станислав Ставров в реванша. Това е и причината от Ботев да поискат чужд съдия за баража. БФС обаче повери двубоя на Станислав Тодоров.Дилема пред Заги преди битката с Ботев (Пд)
Любопитен ще е и треньорският дуел между Златомир Загорчич и Ферарио Спасов. Двамата се познават отлично от съвместната им работа в Литекс, където Заги игра под ръководството на Феро през сезон 1998/99.
В състава на Славия след изтърпяно наказание се завръща Андреа Христов. Другите бранители пред Антонис Стергиакис ще са Петър Патев, Виячки и Христо Попадийн. Двойка вътрешни халфове ще са Янис Карабельов и Милен Гамаков, а Емил СтоевФилип Кръстев и Радослав Кирилов ще действат зад централния нападател Цветелин ЧунчуковФеро: Славия показа много добри игри, но не са фаворит
В Ботев успяха да вдигнат на крака Александър Тонев, а Радослав Терзиев изтърпя наказанието си и също ще е титуляр. Капитанът Лъчезар Балтанов, който наскоро претърпя операция, попадна в групата, но едва ли ще играе. “Канарчетата” ще разчитат на класата на Тодор Неделев и на добрата форма на Антонио Вутов, който отново ще действа на върха на атаката.

В елита на българския футбол Славия и Ботев са се срещали общо 126 пъти, като имат по 50 победи, а 26 от мачовете са завършили наравно. Головата разлика е 193:88 в полза на пловдивчани.

efbet Лига – бараж за Лига Европа:

СЛАВИЯ – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

СЛАВИЯ (4-2-3-1): Стергиакис; Патев, Виячки, А. Христов, Попадийн; Гамаков, Карабельов; Е. Стоев, Ф. Кръстев, Р. Кирилов; Чунчуков
Старши треньор: З. Загорчич
БОТЕВ ПД (4-1-4-1): Я. Георгиев; Филипов, Бандаловски, Работов, Л. Марин; Р. Терзиев; Джонатан, Неделев, Барбоса, А. Тонев; А. Вутов
Старши треньор: Ф. Спасов

СЪДИЯ: Станислав Тодоров
СТАДИОН: “Славия”
НАЧАЛО: 20:30 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

efbet Лига

final кръг, неделя 19 юли

Славия
20:30предстои

Ботев (Пловдив)

Bet365
2.1 3.1 3.2
1 x 2
КЛАСИРАНЕЗАЛОЗИ
1 x 2
2.1 3.1 3.2 Виж още 
2.25 3.3 3.35 Виж още 
2.1 3.1 3.2 Виж още 
2.17 3.2 3.25 Виж още