Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-focus.net
Ексклузивно: Радостин Стойчев: Мечтаех да водя отбора в Лондон, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. „Мечтаех да водя отбора в Лондон, ситуацията обаче не го позволи”, заяви в интервю за „Меридиан Мач” бившият селекционер на волейболните ни национали Радостин Стойчев. „Много ме радва израстването на Георги Братоев, доста разнообрази играта ни в атака… Иначе бе ясно, че отборът ще върви добре, защото просто му бе необходимо технологично време.
Емил Димитров разкри: 10 фирми влизат в ЦСКА, продължава на първа страница футболният ежедневник. 10 мощни фирми ще влязат в управлението на ЦСКА. Новината съобщи депутатът Емил Димитров, който е лице на Инициативния комитет за спасяването на „армейците”. „Днес ще обявим имената на бизнесмените, които ще дават пари за ЦСКА. Мога да разкрия, че първоначално става въпрос за 10 фирми”, каза Димитров пред „Меридиан Мач”. Въпросните компании вече са осигурили 5 млн. лева за ..арменците”. „Ние пари за акции на „Титан” няма да дадем. Ще дадем само и единствено за доброто на клуба, допълни той. Снощи се проведе решаваща среща за бъдещето на ЦСКА. На нея присъстваха Емил Димитров, както и други бизнесмени, които ще участват в управлението. Ицо разкрил пред тях, че Барселона ще помага на ЦСКА, ако той стане президент.
Стойчо Младенов: Няма добри новини, ще става по-лошо Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов направи поредното си силно изказване вчера. Той говори, след като отборът направи традиционното си посещение на Музея на славата. „Като говоря и казвам истината в очите, ставам ревльо. Нямам добра новина, която да ви кажа. Ще става по-лошо”, каза Младенов. „Не очаквам положителни решения от Апелативната комисия, очаквам нещата даже да се влошават. Ще посъветвам феновете да се въоръжат с търпение”, допълни той. Дръпнаха ни мачовете и този от четвъртия кръг ще се играе на 31 август. Това означава, че пак няма да използваме новите си футболисти. Не искам да си навличам врагове, пак ще съм ревльото, но аз не плача, да знаете, че ЦСКА ще се върне по-силен”, коментира Младенов относно програмата.
„Аз съм свикнал да работя в тежки времена. Когато Любо Пенев взе ЦСКА от Илия Павлов, всички се разбягаха, а отборът беше на подготовка в Германия. Тогава доктор Павел Филипов и операторът Митко Димитров ми помагаха в подготовката. Това ще правя и сега”, продължи Екзекутора. „Предстои да се срещна със собствениците, тогава ще обсъждаме повече неща. Лично мен не ме интересува кой ще е нов собственик. Интересува ме клубът да е добре”, завърши Младенов.

Пълен провал за класиците Останахме без медал, Елис Гури пада от слабак, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Националният отбор по класическа борба претърпя пълна катастрофа на олимпийските игри в Лондон. Четиримата българи останаха без медал, като дори не стигнаха до схватка за отличие. Така те поставиха цялото българско участие в Лондон в голяма драма. Момчетата на Братан Ценов и Стоян Добрев приключиха с поражението на Елис Гури от някой си Тимофей Дзениченка (Блрс) в категория до 96 кг. Световният шампион се добра със зор до място сред първите 8, но беше ялов в атака и не можа да направи нищо на беларусина, който го тръшна от партер и сложи край на участието му.
Веднага след провала сред българската делегация в Лондон тръгна слух, че старши треньорът на класиците Братан Ценов ще бъде сменен.
В БФС няма жалба от червените Шефът на БФС Боби Михайлов обяви, че ръководството на ЦСКА все още не е подало жалба до Апелативната комисия заради забраната за картотекиране на новите попълнения, съобщава на. Михайлов е разпоредил Антон Попов да има готовност за свикване на Апелативната комисия. В петък изтича 7-дневният срок, в който ЦСКА може да подаде жалба срещу решението на Дисципа. “Жалба от ЦСКА не е постъпвала. От 1 септември клубовете могат да картотекират само футболисти със свободен трансфер. Срокът за картотекиране за играчите, които идват с трансферна сума, е 31 август и няма как новите да бъдат картотекирани. Мишел Платини е с трансферна сума. Те могат да платят парите за Мишел Платини, но не могат да го картотекират”, каза Михайлов.
Според правилника на БФС в момента, в който ЦСКА обжалва, се спира изпълнението на санкцията до произнасяне на Апелативната комисия.
Пелето стресна Илиан Илиев Капитанът на Левски Станислав Ангелов пропусна първото занимание на сините вчера. По време на вечерната тренировка в понеделник Пелето е усетил болки в коляното. На този етап не е ясно дали положението буди притеснения. По-скоро Ангелов получава почивка, тъй като снощи сините имаха и второ занимание.
Малко по-различна е ситуацията около друг от контузените на Герена Кристовао Рамос. Крилото вече се чувства значително по-добре и не е изключено Илиан Илиев да разчита на неговите услуги в дебютната среща за Левски от първенството срещу Черноморец.
Друг от португалците в редиците на сините Нуно Пинто от днес започва тренировки. Бекът ще трябва да се готви по индивидуална програма в следващите 10 дни. Ако всичко върви по план, едва след това той ще може да се присъедини към останалите си съотборници.
Междувременно стана ясно, че ганайският нападател на Левски Опоку със сигурност пропуска първия мач на сините в „А” група. Стрелецът има проблем с коляното, което преди време е претърпяло операция. Лекарският щаб на сините е направил необходимите изследвания, които не показват нещо притеснително. Въпреки това Опоку изпитва болки и не може да тренира пълноценно.

Етър подписа с изгонен от Локо Пд Етър направи пореден трансфер, като привлече Ели Маркес, пише “Тема спорт” Бразилският защитник стана 11-ото ново име в селекцията на виолетовите, като подписа договор за 2 години.
Вчера преди обед бранителят бе изгонен от Локо Пловдив, с който пък парафира в края на юни. У нас Маркес игра още за Светкавица, Славия, Черно море, ЦСКА и Беласица.
„Доволен съм от привличането му. Решаваме си проблемите в защита”, заяви наставникът на болярите Цанко Цветанов.
Мирчо Димитров: М’Боли никога повече няма да се върне Алжирският национален вратар Райс М’Боли се завърна в Криля Советов, предаде официалният сайт на клуба. Понастоящем обаче той тренира с младежката формация на тима.
В същото време ръководството на руснаците побърза да обяви вратаря за продажба и в момента му се търси нов отбор. Както е известно, М’Боли се беше договорил с ръководството на ЦСКА за третото си завръщане на стадион „Българска армия”, но след отпадането на отбора от Лига Европа стражът попадна в групата от освободени футболисти заради свиването на бюджета.
“Тема Спорт” се свърза с мениджъра Мирчо Димитров, който се съгласи да даде повече яснота за бъдещето му.
„Истина е, че Криля Советов обяви Райс за продажба. За съжаление обаче в момента за него няма нито една оферта или запитване. Все още не сме наясно къде ще продължи кариерата си. Той повече никога няма да играе за ЦСКА. Дори и да искат да го откупят от Криля Советов, той няма да се съгласи на вариант да заиграе отново на „Армията”. След начина, по който постъпиха с него, всичките му врати за завръщане в ЦСКА вече са затворени”, бе краткият коментар на Димитров.
Младенов освободи единия от холандците, другият ще играе днес Стойчо Младенов освободи единия от двамата холандски футболисти на проби. Това е дефанзивният полузащитник Петре Хошай. Той с нищо не е впечатлил наставника и още вчера сутринта му е било съобщено, че може да си стегне багажа. Роденият в Югославия футболист досега в кариерата си е играл единствено във второ-дивизионния холандски Веендам. Лявото крило Рутгер Ворм обаче ще бъде тестван още няколко дни, преди да се вземе окончателно решение за бъдещето му. Той се отчете с асистенция по време на двустранната игра, проведена в събота вечер, и като цяло демонстрира нелоши качества. Със сигурност юношата на НЕК Наймеген ще играе поне 45 минути в контролата със Сливнишки герой днес. Същото се отнася и за аржентинеца Себастиан Скиорили. Проверката с третодивизионния отбор е днес от 18:00 часа на стадиона в Сливница.