Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии (България) focus-sport.net
Преглед на водещите новини в спортните медии:Тесто, вино и кренвирши ще издържат ЦСКА
Фирми за тесто, вино и кренвирши искат да издържат ЦСКА, стана ясно след вчерашната пресконференция на Инициативния комитет, който ще спасява клуба, пише на първата си страница вестник „7 дни спорт”. „Титан” е склонил да отстъпи акции на „червените” и да се оттегли от оперативната власт на Армията, обяви депутатът Емил Димитров. Всички спонсори искат Христо Стоичков заедно с подходящ екип да управлява отбора. ”Преговаряме с “Титан”, засега сме се споразумели относно две неща. Първото е, че те няма да са мажоритарен акционер, и второто е, че няма да участват в управлението. Акциите ще бъдат придобити, в напреднала фаза на разговорите сме”, заяви Емил Димитров за моментната ситуация на Армията.
Спасителите на ЦСКА обаче така и не изясниха какво точно е финансовото състояние на клуба и какво ще стане с дълговете, за които се знае. че са доста милиони.
Илиев с една въпросителна за Черноморец
Пред треньора на Левски Илиан Илиев стои само една въпросителна за титулярния си състав за старта на родната „А” група. В редиците на сините има няколко контузени футболисти, а голямата дилема пред треньорския щаб е кой да играе на мястото на контузения Рамос. Вариантите засега са ветеранът Христо Йовов или опорният халф Роман Прохазка. Не е изключена и възможността самият португалец да се възстанови за двубоя срещу Черноморец в неделя, но шансовете са минимални. Рамос от вчера започна да тренира с топка, но лекарският щаб не дава гаранция, че ще е готов на 100% за събота. Словакът Роман Прохазка се представи много силно на този пост в контролата срещу Пирин (Гоце Делчев) и няма да е изненада, ако именно той започне като дясно крило в схемата на сините. Христо Йовов
пък тренира наравно със съотборниците си, но доскоро той лекуваше травма, а и вече няма нужната бързина, която се иска на този пост.
Резервната скамейка на Герена е съдбата и на една от перлите в селекцията на сините Жоао Силва. Илиан Илиев предпочита сам напред да започне Базил де Карвальо, а Силва ще влезе на терена при нужда. На другия полюс е последният привлечен на Герена – Димитър Везалов. Централният защитник ще е партньор на Ромейн Ели в сърцето на отбраната.
Електричката се върна в Славия
Здравко Лазаров е поредният нов футболист на Славия, научи “7 дни спорт”. Нападателят се завърна при белите, като вчера подписа договор за 1 година. Електричката имаше две предложения от “А” група – от Черно море и от Славия, но не се колеба при избора си да се върне на стадиона в “Овча купел”.
Това ще бъде негов трети период за Славия, като преди това игра в периода 1999/2000 и след това през 2007/2008. Общо до момента Лазаров има 35 мача и 12 гола за Славия. Той идва от Локомотив Пловдив, където прекара 2 години. “Вече съм футболист на Славия, подписах за 1 година. Много се радвам за този трансфер. Разбрах се много бързо с ръководството. Чух се с Венци Стефанов, след това с Мартин Кушев и буквално за 2 минути се разбрахме”, каза Здравко пред “7 дни спорт”.
Нападателят е роден на 20 февруари 1976 година, Лазаров има сериозен престой в турското първенство за отборите на Коджаелиспор, Газиантепспор и Ерджиейсспор, а също така е носил екипите и на ЦСКА, и на Левски. За националния отбор на България Лазаров има 31 мача и 3 гола.

Дядовци искат акции в ЦСКА
Дядовци поискаха да купят акции на ЦСКА, за да получат власт в клуба, пише вестник “Меридиан мач” на първата си страница. Това стана по време на пресконференцията на Инициативния комитет за възраждането на „червените”, която се проведе вчера. На нея депутатът от ГЕРБ Емил Димитров представи девет фирми, които искат да станат акционери в ЦСКА. Най-популярните от тях са производителите на тесто и баници „Белла България” и винарната Дера Тангра”. “Това са фирми от белия сектор с годишен оборот стотици милиарди левове. Те ще предоставят средства за издръжката на клуба”, обяви Димитров. Междувременно ЦСКА победи Сливнишки герой с 1:0 в контрола с попадение на Серж Ноанджи.
Александър Томов: Борците сами са си виновни
Петкратният световен и европейски шампион и трикратен сребърен медалист от олимпийски игри в класическата борба Александър Томов е крайно разочарован от представянето на борците ни в Пондон. “Аз три пъти оставах в подножието на олимпийското злато, но търсех вината само в себе си. И сега е така – борците сами са си виновни. Елис Гури имаше сериозна травма в рамото, но това не трябва да бъде оправдание” , заяви легендата.
Разкриха истината за гиганта „Газпром”
„Газпром” ще стане спонсор на ЦСКА. Това разкри на вчерашната пресконференция Емил Димитров. “Да, очакваме „Газпром” да стане спонсор. Имаме уверението на премиера Бойко Борисов. Те са се разбрали, че след като бъде подписан договорът за „Южен поток”, руснаците ще бъдат спонсор на ЦСКА. Това още не е факт, а и ще отнеме време, докато всичко бъде уточнено”, каза депутатът. “След създаване на акционерното дружество всеки фен ще може да закупи акции на тима. Никой обаче няма да притежава повече от 5% от тях, тъй като целта не е никоя фирма да става собственик на ЦСКА. Всички сме тук от любов към отбора, за да помагаме. Аз нямам никакво намерение да влизам в управлението”, допълни Димитров.
Той заяви, че „Българска армия” може да придобие изключително престижното име „Газпром Арена”. Димитров даде пример как дадена фирма може да инвестира въпросна сума пари, като в замяна на това ще получи името на стадиона. „Много от най-големите отбори в Европа прекръстиха имената на стадионите си. Защо да не го направим и ние, ако някой ни осигури 20 млн. лева”, каза още депутатът. Не е изключено спонсорът на Зенит и Шалке да влезе при „червените” чрез своята дъщерна фирма „НИС Петрол”.
Силва се бунтува, иска да е титуляр
Най-скъпата покупка на Левски Жоао Силва се бунтува на „Герена”, научи „Меридиан Мач”. Португалецът, за който бяха платени около 500 000 евро, не е доволен от статута си на резерва. Той беше резерва в двата официални мача със Сараево, а се очаква и срещу Черноморец в събота да е на пейката. От „Герена” разкриха, че португалецът е поискал да разговаря със спортно-техническото ръководство на клуба, защото преди да подпише със „сините”, му е било заявено, че ще бъде твърд титуляр. В същото време „Меридиан Мач” научи, че в Черноморец правят всичко възможно, за да опазят играчите си от евентуален пробив преди мача с Левски. В Бургас са притеснени да не се повтори ситуацията от последното дерби със „сините” на „Лазур”.
Тогава от ръководството на Черноморец директно обявиха, че е бил направен опит да бъдат „хванати” техни играчи, който е бил предотвратен. След хвърлените в медийното пространство обвинения обаче, не последва нищо. В крайна сметка на зеления терен Черноморец победи Левски. От „Лазур” разкриха, че не предвиждат някакви специални премии за мача със „сините”. Бонусите при успех на „Герена” ще бъдат според вътрешния правилник.

Гласят Пламен Марков за спортен директор
Бившият наставник на ЦСКА и легенда на клуба Пламен Марков е гласен за спортно-технически директор, разбра „Тема Спорт”. Това е една от промените в структурата на управление, която групата около Емил Димитров обмисля да направи. Както е известно, в момента на „Армията” подобна длъжност изпълнява италианецът Родолфо Ваноли, но той ще е един от първите, които ще си съберат багажа. Марков бе представен на вчерашната пресконференция като част от инициативния комитет. “Бях поканен от приятели и съмишленици и без колебание се присъединих към комитета. Това сега не е истинският ЦСКА, който всички искат да виждат. Българският футбол като цяло няма полза от това грандовете да бъдат в незавидно състояние. Аз мога да бъда полезен като спортно лице в едно такова начинание. Тук сме, защото обичаме ЦСКА”, каза Марков.
Румен Трифонов подписа за 2 години с Черноморец
Последното ново попълнение в редиците на акулите Румен Трифонов подписа двугодишен договор с клуба и ще бъде на линия за мача срещу Левски. Той обаче вероятно ще остане резерва на “Герена”, тъй като се присъедини към бургазлии преди броени дни и му липсва сработеност с останалите футболисти. Дебют за Черноморец срещу бившия си тим със сигурност ще направи Даниел Младенов. Освен него още двама юноши на Левски може да се изправят срещу родния си клуб. Става дума за Борислав Балджийски и Лъчезар Балтанов.
<>Илиан мести Прохазка на фланга
Треньорът на Левски Илиан Илиев планира поредна рокада в състава си за мача с Черноморец. Наставникът смята да заложи на Роман Прохазка по десния фланг на атаката. Словакът бе изпробван на тази позиция в последната контрола с Пирин (Гоце Делчев), спечелена от сините с 4:1. Този ход се налага заради контузията на титуляря на поста Кристовао Рамос, който до последно ще бъде под въпрос за срещата. Той няма пълноценна тренировка с тима от две седмици, след като получи травма в адукторите непосредствено преди реванша срещу Сараево в Босна. Илиан Илиев има доста ограничен избор за това място, след като другата му алтернатива Агиеманг Опоку също е контузен, и то доста по-тежко от Рамос. Ганаецът има проблем с коленна връзка и няма да бъде на разположение на треньора срещу Черноморец.
Ако Прохазка, който получи повиквателна за националния отбор на страната си, не се справи със задачата постоянно да тормози левия бранител на Черноморец Жереми Фо-Поре, след почивката шанс за изява може да получи младият Цветелин Тонев. Останалите в атака за Левски ще бъдат лявото крило Симеон Райков и централният нападател Базил де Карвальо. Португалският таран Жоао Силва отново ще остане на резервната скамейка, след като не задоволява с представянето си в тренировките. Двубоят срещу Черноморец е в събота от 20 часа на “Герена”.