Дерменджиев апелира: Играчите ни трябва да се пазят от коронавируса

Селекционерът на българския национален отбор Георги Дерменджиев отправи апел към всички наши футболисти да спазват строга дисцилина и да се пазят от коронавируса. Той говори пред Дарик радио и dsport.bg, че пред него и екипът му стоят много неизвестни и много работи преди старта на Лигата на Нациите. На 3 септември България приема Ейре, а на 6 септември гостуваме на Уелс.DSPORT.BG

“Ние не сме спирали да работим. Подготвени са. С нетърпение чакаме да започне новото първенство. Това е особеността на цялата пандемия. Играчите имаха много дълга почивка. След това изиграха определен брой мачове. Сега имат кратка пауза и започва новото първенство, което ще има междинни мачове. Много е неспецифимно. Самите играчи трябва да са много внимателни. И да спазват дисциплина. Да се пазят от коронавируса. Знаете, че една 14-днешвна карантина те изкарва извън форма”, каза Дерменджиев.

“Притесняваме се. С моя екип наблюдаваме широк кръг от играчи. Но в един момент може да се окаже, че определена бройка играчи са заразени с коронавирус. За това апелирам към всички футболисти да се пазят и да са много стриктни”, добави той.

“Вандерсон се контузи, Марселиньо е далеч в Бразилия. Има и други играчи, които бяха преотстъпени, сега трябва да се връщат. Има първенство, които започват много късно. С екипа ще се оглеждаме много, за да подберем най-правилните хора”, добави Дерменджиев.

“Ние ще продължим да наблюдаваме всички. Божидар Краев и Кирил Десподов също ще видим колко шанс за игра да ще получат. Хубаво е, че нашето първенство ще започне месец преди старта на Лигата на Нациите. Играчите ще бъдат в добра форма. Ще продължим да следим играчите до началото на септември”, каза още Дерменджиев.

“Следим всички процеси в родните клубове. Трябва да видим какъв баланс ще направим. Има и неосъществени трансфери с наши играчи. За мен е важно и качеството”, завърши Дерменджиев.