Числата говорят: Кой отбор получи най-много дузпи и къде бяха най-силни Левски и ЦСКА през сезона?

В рубриката “Числата говорят” днес ще обърнем внимание на статистиката от изминалото първенство. В партньорство с една от най-големите платформи за футболна статистика и скаутинг InStat ви показваме обективни показатели, които отборите постигнаха през сезонаDSPORT.BGhttp://DSPORT.BG

Кой получи и направи най-много дузпи?

Отборът на Берое е рекордьор по получени дузпи този сезон. Старозагорци имаха възможност да изпълнят цели 9 наказателни удари, от които вкараха 8. В същото време срещу тях бяха отсъдени 3 дузпи, които се превърнаха в гол.

Второто място в класацията е за Черно море. Варненци получиха 7 наказателни удари, но реализираха едва 3 от тях.
Трети остана Локомотив Пловдив – 6 получи и 6 реализирани.

Реферите отсъдиха 5 дузпи за ЦСКА, 3 за Лудогорец и 2 за Левски. Ботев Пловдив е на дъното на класацията само с 1 дузпа за сезона на своята сметка.

Срещу три отбора бяха отсъдени по 6 наказателни удара – Локомотив Пловдив, Етър и Царско село.

Шампионът Лудогорец получи само 1 дузпа срещу себе си този сезон.

ЦСКА лидер в няколко класации!

Отборът на ЦСКА е лидер в няколко класации на InStat. Червените са номер 1 по най-много удари по посока на вратата средно на мач – 14.9, от които 5.2 в очертанията на вратата. Второто място в тази класация е за Лудогорец и Левски с по 13.2 удара средно на мач. Шампионите обаче са най-точни с 5.8 удара в очертанията на вратата.

ЦСКА е лидер и в класацията по спечелени единоборства. “Червените” успяват да надделеят над съперника в 53% от случаите. ЦСКА печели най-много единоборства в атака, във въздуха и на земята.

Владеене на топката!

Шампионът Лудогорец владее най-много топката по време на своите мачове. Разградчани са владели топката средно по 32 минути и 37 секунди на мач. Второто място остава за Берое с 27 минути и 44 секунди, а третото за ЦСКА с 27 минути и 35 секунди. Четвърти е Левски с 3 секунди по-малко от ЦСКА.

Атаки

Изненадващо или не Черно море е рамо до рамо с Лудогорец по брой атаки средно на мач. Варненци и разградчани атакуват средно по 96 пъти. ЦСКА е с 95 атаки средно на мач, следва Берое с 95 и Левски с 93. Интересното е, че шестото място е за Ботев Враца с 91 атаки средно на мач. В дъното на класацията е Етър с 77 атаки.