Боби Михайлов: Познавам Емил Димитров, подкрепям всичко добро за ЦСКА

Не чувствам вина за представянето в евротурнирите, категоричен е президентът на БФС

Президентът на БФС Борислав Михайлов призна, че ще подкрепи инициативния комитет за възраждане на ЦСКА.БЛИЦ

“Познавам се лично с Емил Димитров. Което е добре за ЦСКА, ще бъде подкрепено и от нас”, категоричен бе президентът на футболния съюз.

Той обаче не пожела да се ангажира с мнение за новите собственици на Ботев (Вр) въпреки скандалното им минало в италианския и швейцарския футбол.

“Не можем да им поставяме определения предварително. Не ги познавам и няма как да ги коментирам”, продължи Михайлов.

Според него БФС не е отговорен за слабото представяне на българските отбори в евротурнирите, защото футболният съюз си е свършил работата.

“Нашите отбори, винаги като почне едно първенство, заявят амбиции за Европа. Това ранно отпадане обаче им дава възможност за подготовка. Аз не се чувствам добре от представянето им, но не чувствам никаква вина от това, което се случи с клубовете. Те са акционерни дружества. Както ние не можем да им казваме какви треньори и играчи да вземат, така не можем да им кажем и какво да искат в едно първенство. Ние защитаваме клубовете и това е една от ролите на федерациите”, коментира Борислав Михайлов.

„Една от функциите на футболния съюз е да регулира първенството. Миналият сезон завърши успешно. Всеки клуб по заслужен начин завърши там, където му е мястото”, завърши Михайлов.