Петко Петков: Предстоят ни доста мачове, в които трябва да показваме по-добро лице

Старши треньора на Етър Петко Петков бе недоволен от играта през първото полувреме на неговия тим при загубата от Царско село с 0:3 в София.

“Поздравявам Царско село. Бяха по-добрият отбор, заслужено спечелиха. Не стояхме добре има много неща, които трябва да подобрим. Не искам да се оправдвам с липсата на основни играчи, но това беше шансът на другите да покажат, че имат място в състава. Позволихме много лесно да се изнася топката. През второто полувреме бяхме по-агресивни, но получихме червен картон и гол. После нелеп трети гол и мачът приключи. Ние имахме шансове и с десет човека. Ако беше станало 2:1, може би щяхме да имаме още шансове. Недоволен съм как започнахме мача. За съжаление ние бяхме прекалено пасивни при изнасянето на топката, това им позволи да атакуват, да владеят мача”, сподели Петков след двубоя.DSPORT.BG

“Ние сме играли срещу отбори с всякакви системи. Така че знаем как става. Футболистите знаят какво да правят в такава схема на игра. Началото ни беше много мудно. Имаме доста нови хора, на които им трябва време да се адаптират. Вижте това е просто един мач ние изиграхме първи кръг. Много е рано да се правят оценки особено за футболистите, които дебютираха днес. Те тренират от три седмици с нас. Това е малък период. Имахме хора на неприлични за тях позиции. Ясно е ,че ние през подготовката не сме готвили отбора по този начин. Предстоят ни доста мачове, в които трябва да показваме по-добро лице”, каза още треньорът на “виолетовите”

“Всички чакаме с надежда новото общо събрание. Търново е футболен град. Аз съм сигурен, че нещата ще се стабилизират. Организационно и управленски, защото Велико Търново заслужава отбор в Първа лига. Днес направихме слаб мач, особено през първата част. Прекалено много свобода дадохме на футболистите на Царско село. Разбира се, че очакваме нови попълнения. Малко се забави селекцията, с тази пандемия става по-трудно. Правим опити да се подсилим. Търсим на всякакви позиции. няма да се откажем от нито един добър футболист”, завърши Петков.