Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:Focus-sport.net
Станка отново остана със сребро Рускиня тушира българката на финала в Лондон, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. По подобие на Пекин 2008 Станка Златева отново остана със сребро в кат. 72 кг на олимпийски игри. И отново загуби с туш, както преди 4 г. Този път рускинята Воробьова се оказа непреодолима преграда за българката, която взе първата част с 1:0, но в началото на втората допусна да бъде туширана. Преди това на полуфинала Станка победи испанската ветеранка Майдер Унда. за която това бе последно състезание в кариерата. Българката надделя с 2:0 части. По-рано, на четвъртфинала, Златева неочаквано срещна много трудности с камерунката Али. но и нея победи с 2:0 части. В осминафинала пък бе преодоляна опитната шведка Джени франсон. Иначе в първия си двубой вчера Станка срази бронзовата медалистка от последното световно първенство, а също така и европейска вицешампионка Василиса Маржалюк от Беларус.
Гърнето се подиграл грозно с Христо Янев „Титан”-ите намалили наполовина обещаното на халфа, преди да го изгонят, продължава на втора страница вестникът. Позорното отпадане на ЦСКА от Мура предреши съдбата на няколко играчи, сред които и Христо Янев. Джуджето бе чакан като месия на „Българска армия”, но часове след провала в сблъсъка със словенците бе изгонен. Седмици по-рано босовете на ЦСКА се подиграли грозно с Янев, научи „Меридиан Мач”. Халфът, известен с отличните си изпълнения на фаулове, се разбрал с Гърнето и Праховеца да подпише срещу заплата от близо 10 000 евро. „Титан”-ите поканили на среща Янев, който по същото време бил на почивка. Ицо тръгнал за София веднага, но когато пристигнал няколко часа по-късно, го чакал контракт с два пъти по-ниска сума. Босовете на „армейците” не дали смислено обяснение защо парите са занижени. Янев проявил великодушие и се съгласил да подпише. Опитният играч се мотивирал, че не идва в ЦСКА за пари.
Жеста на Джуджето обаче явно не трогнал Стойчо Младенов, който не се посвени и му показа вратата след срама с Мура.
Христо Янев имаше огромно желание да играе с червения екип. Той си бе договорил трансфера още по Нова година. Именно това бе причината Христо Стоичков да го извади от титулярния състав за сблъсъка между двата отбора на „Армията” през май, спечелен от „армейците” с 4:1.
Гонят аржентинския шишко Аржентинският халф Себастиян Скиорили ще си стегне багажа и ще напусне ЦСКА. Причината е ясна. Той обяснил, че не е играч за проби и е отказал да вземе участие в контрола-та на „червените” със Сливнишки герой (1:0). „Отказа да се съблече по екип. Какво да го правя”, каза по въпроса треньорът Стойчо Младенов.
Още при пристигането си и последвалите медицински изследвания се оказа, че Скиорили е със 7 кг над нормата. Въпреки това юношата на Ривър Плейт показа високото си самочувствие и отказа да кара проби.
Холандското крило Ворм пък ще продължи тестовете, но и за него прогнозите не са особено оптимистични. Неговият сънародник Петрит Хошай вече бе из-гонен от Стойчо Младенов. Въпреки това наставникът продължава да търси атакуващи футболисти.

Боби наистина е невинен! Борислав Михайлов не чувства вина за отпадането на българските отбори от европейските турнири, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Той е невинен, че по телевизията няма да се предава нито един мач от “А” група. Боби няма вина и за това, че от 8 години националният отбор не се е класирал на голям футболен форум. Разбира се, че е невинен и за мача с Естония, който бе разследван за черно тото. Не е отговорен за стадионите, които приличат на ниви. И това е истина. Боби е невинен, защото няма нищо общо с българския футбол.
Стойчо обърна палачинката, продължава на втора страница вестникът. Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов обърна палачинката само 2 дни след като обяви, че не мрънка. Наставникът заяви, че разполага с добър отбор, но се нуждае от време, за да го сработи.
– Трябва да подобрим всички компоненти. Разполагам с добър колектив, добър материал, но ми трябва време отборът да израсне. Искам ЦСКА отново да бъде пример за останалите отбори, както е било преди 20 години – да бъде най-организи-раният клуб с най-добри управленски структури. Сами виждате, всеки ден имаме проблеми, не се картотекират футболисти. Нужно ни е по-голямо спокойствие, за да бъдат футболистите максимално мотивирани. Когато им съобщих, че не са картотекирани, настроението стана минорно, а преди този момент имаше много добро настроение -започна Младенов.
Той коментира и аржентинеца Скиаволи, който дойде в отбора.
– Той изобщо не пожела да тренира с топка и да играе. Казал, че не е дошъл за проби, а за договор. Не искам да говоря кой е с наднормено тегло, кой е слаб, кой дебел или кой мъж. И Карлос Тевес е с наднормено тегло, но никой не го коментира – добави Стойчо.
Глоби чакат Левски при издънка Тонев предупредил играчите, че нямат право на грешка в първите 8 кръга. Сериозни глоби може да отнесат играчите на Левски, ако стъпят грешно още в първия кръг срещу Черноморец. Изпълнителният директор на сините Иво Тонев се срещна с футболистите преди няколко дни и ги еуве-домил за санкциите. Шефът на Левски вече е решил да не жали играчите, като дори е заявил, че е желателно след първите 8 кръга отборът да няма загубена точка. Само при такъв развой ще бъдат възстановени отново заплатите на играчите. Тонев наложи сурови глоби след загубата на сините в Сараево и отпадането от Лига Европа. Шефът отряза на 50% заплатите на всички играчи и това сега е възможността предтях да си възвърнат отново цялото месечно възнаграждение. След ранното отпадане от евротурнирите, целта пред сините остава задължително спечелването на първенството и Купата на България. На Герена взеха много нови играчи, като съответно се похарчиха и много пари по тях. Сега футболистите трябва да докажат пред клубното ръководство защо бяха дадени такива големи суми за привличането им. Това се отнася най-вече за дошлия от Евертьн нападател Жоао Силва. Той трябваше да бъде перлата в селекцията на сините и да помогне на тима в класирането за групите на ЛЕ, но засега не оправдава с нищо дадените за него 400 хиляди евро.
Пълна подкрепа от страна на Иво Тонев пък има наставникът на тима Илиан Илиев.