„Добруджа“ загуби от дубъла на „Лудогорец“ (ВИДЕО)

В мач от втория кръг на Втора лига „Добруджа“ загуби от „Лудогорец 2“ с 0:1 пред над хиляда зрители на стадион „Дружба“ в Добрич. В 9 мин. Георги Чукалов с глава откри резултата. До края на мача опасностите пред вратата на гостите се редуваха една след друга, но гол така и не падна. Най-добрата възможност за изравняване бе пропусната в 77 мин., когато Иван Цачев бе съборен в наказателното поле на „Лудогорец 2“ и „Добруджа“ получи дузпа. Ударът на Илиян Капитанов обаче бе лек и вратарят Владимир Русанов улови топката. Той се превърна в герой за разградчани с още две намеси дълбоко в добавеното време при удари отблизо на Цветелин Радев и Иван Цачев.

Настроението преди мача бе празнично, защото председателят на БФС – Добрич Иван Манолов връчи на капитана на „Добруджа“ Димитър Илиев шампионската купа за първото място в Североизточна трета лига през миналия сезон. Кметът на Добрич Йордан Йорданов също поздрави футболистите за постигнатото и им пожела успешен сезон. На стадион „Дружба“ преди мача излязоха и малките шампиони, родени през 2010 г., които през тази седмица спечелиха два турнира. Те показаха на публиката купите за първо място от „Динамар Къп“ в Оброчище, където победиха силни украински отбори и от „Кронос Аквалайф къп“ в Кранево. Треньор на тази формация на „Добруджа“ е Венцислав Желев.

След загубата „Добруджа“ остава с една точка. Отборът ще опита да увеличи актива си през следващата седмица, когато ще има два мача – гостуване на „Спортист“ (Своге) и домакинство на „Локомотив“ (Горна Оряховица).

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров