ЦСКА 1948 спря Берое в Стара Загора (видео+галерия)

Берое и ЦСКА 1948 завършиха 0:0 в последен мач от втория кръг на efbet Лига. Заралии създадоха повече положения за гол, но невероятни спасявания на Наумов ги лишиха от попадение. Червените също имаха няколко добри ситуации, а двата отбора си размениха и по една греда.SPORTAL.BG

При победа Берое щеше да оглави еднолично класирането в елита, а пък футболистите на Красимир Балъков във втори пореден двубой показаха, че ще са сериозен фактор в първенството, след като преди седмица завършиха 2:2 с ЦСКА-София.

 

 

ЦСКА 1948 отново заложи на съставена изцяло от българи единайсеторка. В нея не бяха най-новите попълнения Лазар Марин и Ивайло Чочев, а също така и звездата на тима Андон Гущеров, който е контузен. На пейката остана десният бек Александър Александров за сметка на Димитър Савов, който се представи на високо ниво.

Домакините пък бяха без опитния страж Душан Перниш, но заместникът му Християн Василев се справи добре, както и в предишния двубой срещу Левски.

Срещата започна с минута мълчание в памет на легендата на Левски Бисер Михайлов, който почина на 77-годишна възраст. 

През първия четвърт час играта бе равностойна, като двата отбора организираха по две-три добри атаки, които обаче не завършиха с опасни удари.

Първата реална голова възможност стана факт в 25-ата минута. Фуртадо проби отдясно и центрира по земя към Октавио, който шутира от 7-8 метра, но Наумов изби. В ответната атака и ЦСКА 1948 застраши противниковата врата чрез Галин Иванов, който се разходи в наказателното поле на заралии и стреля, но ударът му срещна крак на бранител и излезе в корнер.

В 27-ата минута червените като по чудо не откриха резултата, когато Камбуров върна към Серкан Юсеин, последва изстрел по земя на халфа, който срещна дясната греда.

В 40-ата минута Бакалов стреля от фаул, но Наумов без проблем улови. Четири минути по-късно Макоута преодоля Василев и шутира по земя в лявата греда.

В началото на второто полувреме двата тима си размениха по един изстрел в аут чрез Цветков и Младенов.

Последваха минути, в които двата тима не създадоха напрежение пред вратите, но това положение се промени в средата на втората част. Тогава, в 70-ата минута, Берое се възползва от грешка на Василев. Стоянов отне и центрира отляво към Макоута, който стреля с глава от границата на малкото наказателно поле, но Наумов демонстрира невероятен рефлекс и изби в корнер.

В 82-ата минута Младенов намери Иванов при контраатака на гостите, вторият стреля под ъгъл, но Василев изби в корнер. След изпълнението му Младенов засече на близката греда, но стражът на заралии отново изби в ъглов удар.

Берое отговори с шут на Цветков над вратата.

До края на двубоя домакините натиснаха своя съперник и ЦСКА 1948 трудно изнасяше топката от собствената си половина, но в два-три случая го направи, организирайки опасни атаки, но те завършиха с грешни подавания в решаващите моменти.

Все пак последният шанс бе в сметката на червените, но Шопов стреля в стената след изпълнение на фаул от границата на наказателното поле.

БЕРОЕ – ЦСКА 1948 0:0

БЕРОЕ: 1. Василев, 5. Мезаг, 6. Цветков, 7. Бакалов, 10. Макоута, 11. Фал, 17. Конте, 20. Фуртадо, 22. Мерло, 25. Ангелов, 27. Стоянов

ЦСКА 1948: 29. Наумов, 14. Савов, 21. Василев, 3. Пиргов, 30. Атанасов, 8. Климентов, 26. Юсеин, 17. Младенов, 10. Шопов, 33. Иванов, 9. Камбуров