Върба: Нормално е противникът да има положения, когато играем атакуващо

Наставникът на Лудогорец Павел Върба смята за нормално противникът да има голови положения, тъй като „орлите“ практикуват атакуващ футбол. Чехът говори след категоричната победа на шампионите с 4:1 като гост на Черно море.DSPORT.BG

Лудогорец загря за Мидтиланд с рутинна победа срещу Черно море на „Тича“

Върба е категоричен, че амбициите на Лудогорец не са се променили и тимът ще направи всичко възможно, за да отстрани Мидтиланд.

„Мисля, че днеска и двата отбора играха атакуващ футбол. Мачът беше доста интересен за гледане. Имахме и ние, и те имаха положения. Радва ме това, че създадохме положения и спечелихме с 4:1“, започна Върба.

„Ние искаме да играем футбол. Може би, ако играем дефанзивно, няма да допуснем положения пред нашата врата, но според мен дефанзивната игра няма да харесва на нашите фенове“, смята той.

„Радостен съм, че и двамата ни централни нападатели (Клаудиу Кешеру и Ихинио Марин) днес вкараха гол, така че може би в някои мачове ще сменим тактиката и ще играем с двама в атака. Бъдещето ще покаже. Когато имаме двама качествени нападатели, ще е жалко да не ги използваме“.

„Когато един отбор се стреми да играе атакуващо, разбира се, противниците няма как да нямат положение срещу него, това е част от футбола. Мисля, че феновете ще са по-доволни, ако един мач завърши 5:3 или 4:2. Разбира се, победата трябва да е за нас“.

„Знаете какви амбиции има Разград и те не се променят, ще направим всичко възможно да се класираме напред, като победим Мидтиланд и накрая ще бъда много щастлив ако се озовем там, където всички искат да бъдем“, завърши старши треньорът на разградчани.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!