Коментари след срещата с Русия

Отзиви след полуфиналния мач в мъжкия волейболен турнир на  Олимпийските игри между България и Русия (1:3):SPORT.BNT.BG

Найден Найденов (селекционер на България): “Първият гейм започнахме много добре, бяхме напред в резултата и пак се получи серия от точки от сервис, с които всъщност ни обръщаха. Нашият начален удар не се получи. Има и такива дни, не е от напрежението. Понякога просто не се получава. Искаш да вкараш по-силен и по-добър сервис, а това не се случва. За мен най-важното бе, че отборът се бори и при 0:2, не се отказа. Ако беше станало 2:2, сигурно щяхме да победим в тайбрека. Виждаше се, че отборът ни отива нагоре, а за тях щеше да стане много по-тежко след 2:0. Поздравявам момчетата, че се бориха до последно, като истински отбор. Сега успокояваме топката. Нормално е да има разочарование, защото видяхме своя шанс в четвъртия гейм. Имаме още един мач.

Владимир Николов (капитан на България): “Разликата в края се оказа началният удар. Те направиха няколко аса повече от нас, а ние не успяхме. Опитахме се да се защитаваме, но те сервираха много добре. Русия е много добър отбор и ние го знаехме преди мача. Не намерихме сили, за да спрем руския отбор”.

Георги Братоев (разпределител на България): “Това, че бяхме без Матей Казийски и Андрей Жеков, е голям проблем за нас. Те са двама от най-добрите ни състезатели. Всички отбори се нуждаят от волейболисти като тях. За нас щеше да бъде по-лесно, ако те бяха тук”.

Максим Михайлов (нападател на Русия): “Олимпийската титла е мечтата на нашата страна и мечтата на феновете ни. Всеки спортист мечтае да спечели олимпийския златен медал. Няма значение с кой отбор ще играем”.

Тарас Хтей(капитан) : “Аз искам да поздравя България за отличната игра, българските волейболисти проведоха срещата на високо ниво. Сега ние трябва да отдъхнем, да забравим емоциите и да се подготвим за финала”.