Меси е информирал Барселона, че иска да напусне

вездата на Барселона Лионел Меси е информирал клуба, че иска да напусне, пише аржентинското издание TyC Sports. Договорът на атакуващия футболист изтича в края на следващия сезон, но той е решен да си тръгне от „Камп Ноу“ още сега.DSPORT.BG

Според аржентинското издание, Меси е изпратил факс до клуба, в който изразява нежеланието си да играе за Барса. Човек от каталунския клуб е потвърдил пред Cadena SER за получено съобщение от футболиста. Меси се надява да използва клауза в договора си, според която в края на всеки един сезон има правото да прекрати едностранно действащия си контракт. Оказва се обаче, че за да влезе в сила за този сезон, клаузата е трябвало да бъде активирана най-късно на 10 юни.

Във съобщението си до ръководството Меси настоява, че клаузата все още е валидна, тъй като сезонът в Испания бе удължен поради пандемията с COVID-19.

Ако аржентинецът не си тръгне като свободен агент, то следващият му клуб трябва да заплати зашеметяващата откупна клауза, заложена в контракта му, в размер на 700 милиона евро.

Интерес към Лео проявяват отборите ПСЖ, Манчестър Сити, Интер и Манчестър Юнайтед, като към този момент няма информация каква е предпочитаната от Меси дестинация