Тити Папазов: Моята малка фирма даде заема на Левски, и преди съм спасявал клуба

Единият от акционерите на Левски Тити Папазов разкри, че самият той е дал парите за заплатите на футболистите на клуба в началото на месеца. Той също така призна, че преди 6 години отново е давал важни заеми, с които да бъдат спасени “сините”.SPORTAL.BG

“На 28 март 2014 г. дадох на Тодор Батков 140 хиляди лева, за да бъде спасен лиценза на Левски. На 17 май същата година отидх до офиса на Батков, когато Елин Топузаков беше треньор на отбора. Предстоеше пътуване до Ловеч, последно за сезона. Събрах Валери Божинов, Вески Минев, Станислав Ангелов и Елин Топузаков. Гарантирах им в сряда, 21 май, два дни преди юбилея, че ще получат заплати.
На 3 август лично от моята фирма дадох заем. Смятах, че е правилно. Понеже трябваше да сме прозрачни и пред цяла България да обявим, че съм дал заем. За да е доволен Степан Хиндлиян. Тогава играчите за последно бяха получили заплати през февруари. Аз съм същият Тити Папазов от 2014 година. Относно това, че фирмата ми е малка, силно се надявам, че ще стане по-голяма и тогава заемите да са по-големи. Няма как да се даде заем без лихва, тя наистина е минимална. За всичко на света могат да ме обвинят, но на финансова тема ще си ударят главите в стената. Ние сме отговорни пред цяла “синя” България как да бъдат изразходени всички средства. Ние сме в състояние, в което всеки един лев се цени”, заяви Папазов на специалната пресконференция, свикана от клуба.