Лудогорец е изправен пред решаването на тежък датски тест

Тази вечер от 20,30 часа Лудогорец се изправя срещу датския Мидтиланд в двубой от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.SPORTAL.BG

Всичко в сблъсъка ще се реши в Разград и двата тима няма да имат право на втори шанс. Вторият шанс всъщност е продължаване в Лига Европа, но не такава е целта пред Лудогорец, където отново мечтаят да попаднат в групите на Шампионската лига.
Върба голям оптимист за българските отбори в Европа, разкри слабостта на Мидтиланд (видео)
Треньорът Павел Върба изрази надежда това отново да му се случи, след като е достигал до лелеяните групи с чешкия Виктория Пилзен.Чешкият специалист има колебания кой да води атаката довечера.

Фаворит остава румънският голмайстор Клаудиу Кешерю, но няма да е изключено от първата минута да започне новото испанско попълнение Ихинио Марин.

Футболист на Лудогорец с COVID-19, “орлите” правят нови тестове
Той вече дебютира за “орлите” при разгромната победа с 4:1 над Черно море във Варна.В средата на терена за Лудогорец ще действат Баджи и Сатана, зад тарана ще е Каули, а по двата фланга ще връхлитат Чибота и Текпетей, които ще си разменят местата. На вратата Върба ще заожи на Ренан, а в отбраната ще действат Сисиньо, Моци, Григоре и Недялков.
Приске: Срещу Лудогорец трябва да сме максимално агресивни
Дилемата пред треньора на съперника Брайън Приске пък е дали а заложи на българския национал Божидар Краев. През миналия сезон той игра под наем в Жил Висенте, където отбеляза 8 гола и натрупа самочувствие. Друг фактор, който накланя везните в полза на това да играе е, че идва от наскоро завършило първенство и е в отлична форма.

Краев започна като титуляр в контролата срещу Хамбургер, които също е показателно.За последно от състава на гостите под въпрос ще е Евандер, който се контузи при загрявката на контролата с Реймс и няма игрови минути от над 10 дни.Рефер на двубоя ще е украинска съдийска бригада, начело с Денис Шурман.

Вероятни състави:
Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Моци, Григоре, Недялков, Сантана, Баджи, Чибота, Каули, Текпетей, Марин.
Мидтиланд: Хансес, Паулиньо, Шолц, Святченко, Кулс, Ониека, Каюсте, Мабил, Краев, Дрейер, Вибе.

 Сисиньо