Славия се готви за коварно гостуване в Албания

Тази вечер в 21:00 часа Славия ще изиграе първия си мач от 1-ия кръг на Лига Европа. “Белите” започват с коварно гостуване на албанския Кукеси. Както вече е ясно, от УЕФА взеха решение всички сблъсъци от предварителните кръгове на евротурнирите този сезон да се решават в един мач, така че възпитаниците на Златомир Загорчич ще трябва по един или друг начин да постигнат победа, ако искат да продължат напред.SPORTAL.BG

На хартия Славия има леко предимство преди сблъсъка довечера. “Белите” имат по-богат опит в Европа в сравнение със своя съперник. В същото време обаче, Кукеси ще разчита на домакинското си предимство, макар и пред празни трибуни, а и фактът, че победителят се решава в един мач също не е за пренебрегване, тъй като той доста изравнява везните.

Притеснително е, че Славия не започна сезона никак добре. Играчите на Загорчич все още нямат победа в efbet Лига, където записаха едно реми и две загуби. Така отборът ще трябва да постигне първи успех в официален мач през кампанията, за да продължи напред.

В същото време Кукеси все още няма официален мач за новия сезон. Това ще бъде първи такъв за играчите на Шкендер Гега. “Белите” трябва да се възползват максимално от този факт, тъй като съперникът няма как да е в оптимална игрова форма.

Загорчич има доста проблеми с окомплектоването на състава си. Той не може да използва контузените Тасевски, Кирилов и Филипов. Стоев вече тренира, след като се възстанови от контузията си, нo и той не е в нужната игрова форма и шансът да се появи на терена е малък. Така съставът на “белите” вероятно ще включва Стергиакис под рамката и пред него Христов, Виячки, Гамаков и Попадийн. Карабельов и Бенгюзов ще са дефанзивните полузащитници, а Филип Кръстев ще действа като плеймейкър. Калоян Кръстев и Димитров ще бъдат на крилата, а атаката ще води Рангелов.

За домакините пък ще започнат Джика на вратата и Лулай, Хорич, Обанор и Муста в отбрана. Телуши и Мусоли ще са опорните халфове, а Рока ще действа като плеймейкър. Гавазай и Лимай ще започнат по крилата, а в атака ще се разчита на Езе.

Лига Европа, 1 предварителен кръг:

КУКЕСИ – СЛАВИЯ

Вероятни състави:

КУКЕСИ: Джика, Лулай, Хорич, Обанор, Муста, Телуши, Мусоли, Лимай, Рока, Гавазай, Езе

СЛАВИЯ: Стергиакис, Христов, Виячки, Гамаков, Попадийн, Карабельов, Бенгюзов, Димитров, Ф. Кръстев, К. Кръстев, Рангелов

Стадион: “Еър Албания“, Тирана
Съдия: Арда Кардешлър (Турция)
Начало: 21:00 часа


ГЛЕДАЙТЕ ТУК!