Локомотив (Пд) ще доказва европейските си амбиции в Подгорица

Днес в 21:00 часа Локомотив (Пловдив) гостува на черногорския Искра в първия си мач от тазгодишното издание на Лига Европа. Президентът на “Смърфовете” Христо Крушарски постави сериозни цели пред отбора за евроучастието му и сега играчите ще трябва да защитят големите си амбиции с успех в Подгорица.SPORTAL.BG

Пловдивчани втора поредна година ще играят в евротурнирите. Миналия сезон те се представиха достойно, отстранявайки Спартак (Търнава), след което отпаднаха в третия предварителен кръг от френския Страсбург, но отново показаха добър футбол. Сега целта пред отбора е отново да стигне поне до третия предварителен кръг, но първо трябва да отстрани коварен съперник като Искра.

Тимът от Даниловград е абсолютен дебютант в Европа и на този фон Локо изглежда като фаворит поне на хартия. Искра трябваше да мине през предварителните пресявки, за да стигне до първия предварителен кръг. Там той отстрани трудно след дузпи андорския Санта Колома.

Въпреки това отборите от Черна гора винаги са опасни и не бива да бъдат подценявани по никакъв начин. Още повече, че сега победителят ще се определи в един мач и Локо няма да има възможност за поправителен, ако допусне грешка в Подгорица.

Големият проблем пред Бруно Акрапович е, че не може да използва контузения Давид Малембана. Така треньорът ще разполага с група от едва 17 души и изборът му няма да бъде особено голям. Очаква се той да заложи на Луков на вратата и в защита триото Алмейда, Масоеро и Петрович. Витанов и Умарбаев ще бъдат опорните халфове, а Карагерен и Цветанов ще са в ролята на халф-бекове. Салинас ще действа като плеймейкър зад двойката нападатели Илиев и Аралица.

Домакините нямат особени проблеми и вероятно ще излязат с Блажич на вратата и Малешевич, Кумбурович, Дринчич и Йованович в отбрана. Аджович, Като и Шахман ще са тримата в средата на терена, а Боричич, Вукович и Ямамото ще започнат в предни позиции.

Лига Европа, 1 предварителен кръг:

ИСКРА – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ИСКРА: Блажич, Малешевич, Кумбурович, Дринчич, Йованович, Аджович, Като, Шахман, Боричич, Вукович, Ямамото

ЛОКО: Луков, Алмейда, Масоеро, Петрович, Карагерен, Цветанов, Умарбаев, Витанов, Салинас, Илиев, Аралица

Стадион: Градски, Подгорица
Съдия: Герго Богар (Унгария)
Начало: 21:00 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!