Антони Здравков: Бяхме посредствени в изявите си

Наставникът на Ботев Враца Антони Здравков бе много критичен след допуснатата гръмка загуба с 0:6 от Берое. Старши треньорът сподеи мнението си, че отборът е нямал полезно действие на терена и футболистите му са показали посредствени изяви. DSPORT.BG

“Аз не смятам, че се говори трудно след такава загуба. И когато победиш, и когато загубиш, трябва да се говори правилно и това, което се е случило на терена да бъде казано. Загубихме тежко и понесохме звучен шамар за мен по няколко причини. Първо чисто футболни – допуснахме много брак с топката, загубихме 70-80% от единоборствата, не успяхме по никакъв начин да демонстрираме ниво и бяхме доста посредствени в изявите си. Това е истината и смятам, че трябва да се каже по този начин”, коментира Здравков.

“Отборът на Берое играе огледално на това, което играхме ние. И когато два отбора играят огледално и пропускаш толкова много единоборства и ги губиш, нормално се получава превес в другия отбор. Смятам, че малко повече ни дойде самочувствието в последните мачове. Футболистите понесоха доста заслужени похвали и си мислиха, че днес ще е пак така”.

“За мен проблемът и вината не са само в защитата – проблемът е в целия отбор. Тези хора бяха сменени, защото оттам ни идваха грешките, трудно изнасяхме топката. Когато стигнеше топка до тях, те я губеха много лесно и другият отбор тръгваше в атака. В средата на терена не бяхме много организирани. Нямахме никаква полезна дейност, нито в атака, нито в защита”, добави той.

“Надявам се в това прекъсване, което предстои, момчетата да разберат, че славата и радостта, победата или добрата игра е нещо кратко. И след това следващата тренировка, мач – трябва да се работи”, завърши наставникът на Ботев Враца.