Ферарио Спасов: Нося основна вина за представянето ни срещу Арда

Наставникът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов пое вината за загубата на тима срещу Арда като гост. „Канарчетата“ отстъпиха с 2:3 в Кърджали. Старши треньорът на пловдивчани смята, че грешките в дефанзивен план са изиграли лоша шега на Ботев и защитата ще е основният аспект от играта, върху който ще се работи по време на предстоящата пауза за мачове на национални отбори.DSPORT.BG

Арда излезе победител в головата престрелка срещу Ботев Пд

„Каквото можеше се случи, за да не можем да спечелим този мач. В крайна сметка отстъпихме след много динамичен двубой. Ние бяхме губещата страна, допуснахме елементарни грешки в отбелязването на първите два гола на Арда, без да има никаква ситуация пред нашата врата. Нашата реакция беше по-бавна от тази на противника. Ние го загубихме този мач и аз казах, че нося основна вина за представянето ни. Имаме хора, които отсъстваха, напуснаха по-време на мача. Нямахме равностойни смени и загубихме не само точката, ами самия мач. След паузата имаме програма, от която трябва да търсим максимума. Малко в повече ми идва втори пореден мач да допускаме три гола. Значи нещо в дефанзивен план ни куца и трябва основно да наблегнем върху това, за да бъдем по-сигурни“, коментира треньорът на Ботев.

„Не сме се върнали назад, просто дадохме инициативата на Арда. Те не стигнаха до нищо пред нашата врата. Имахме едно чудесно положение при 1:0 на Крис Добрев. През второто полувреме също имахме няколко ситуации, но не ги отбелязахме и не издържахме в защита, допуснахме да загубим“.

„Аз казах, че след като аз не съм могъл да подобря атмосферата в отбора, това означава, че аз не съм си свършил работата. Всички, които са в Пловдив, знаят какво се случва около отбора, но дано се намери обединение, което силно се съмнявам да стане, за да може да отговорим с играта си на обединени фенове, а не на определени. Ние си носим нашата отговорност в мача. Трябва много да подобряваме през почивката“, сподели Ферарио Спасов.

„Не е добре, трима-четирима играчи излизат заради контузия. Разстрои се играта на отбора, но това не е повод да допуснем тези грешки в наказателното поле, от които Арда се възползва“, каза още наставникът на „канарчетата“.