Лудогорец се измъчи в Търново, но все пак се изкачи на върха (видео)

Отборът на Лудогорец постигна трудна победа с 2:0 при визитата си на Етър в мач от четвъртия кръг на efbet Лига. “Орлите” имаха тотално надмощие над “болярите”, но атаките им в по-голямата си част бяха ялови и не създаваха опасности пред вратата на Анатоли Господинов. Все пак две от резервите на Павел Върба успяха да променят развоя и да донесат успеха накрая.SPORTAL.BG

Новите попълнения на тима за момента не успяват да играят очакваната важна роля в тима и спасител на отбора тази вечер бе влезлият като резерва Клаудиу Кешерю, който разби двете нули на таблото с попадение десетина минути преди края на срещата. В самия край на мача пък Мавис Чибота, който също се появи от скамейката, удвои, за да оформи крайния резултат. Така или иначе с победата си днес Лудогорец вече е лидер в класирането с актив от девет точки.

Първата опасност пред една от двете врати дойде в осмата минута на двубоя. Тогава Ихиньо Марин получи топката в непосредствена близост до стража на Етър, но ударът му с глава бе право във вратаря Анатоли Господинов.

До края на полувремето Лудогорец диктуваше събитията на терена, но така и не намираха правилния път към вратата на съперника. Играчите на “орлите” не съумяха да създадат нещо опасно пред Господинов. Домакините пък действаха на контраатака и веднъж Стелиян Добрев бе изпуснат от отбраната, но младокът се засуети и не успя да нанесе удар.

През втората част ситуацията на терена не се промени много и Лудогорец продължи да атакува, но предимно без особена идея как да отбележи гол. Павел Върба пробва и смяна в схемата с влизането в игра на Клаудиу Кешерю заедно с Ихиньо Марин, но нападението не стана кой знае колко по-остро.

Все пак в 80-ата минута натискът на гостите даде резултат и румънският нападател даде преднина на тима си. Грешка на Валентин Йосков подари топката на “орлите” и последва комбинация и рикошет, който даде възможност на Кешерю да стреля мигновено и да прониже Господинов.

В самия край на мача пък гостите стигнаха и до втори гол. Появилия се като резерва малко преди това Елвис Ману напредна в половината на Етър и подаде към Чибота на чиста позиция, който без да се бави реализира с плътен удар.

С успеха си днес Лудогорец вече е на първо място в класирането с актив от девет точки – една повече от Берое, Арда и Царско село. Утре обаче ЦСКА-София може да изпревари “орлите”, ако победи Славия. Етър от своя страна остава твърдно на дъното на подреждането без точки и без дори отбелязан гол от началото на шампионата.

efbet Лига – 4 кръг:

ЕТЪР 0:2 ЛУДОГОРЕЦ
0:1 Кешерю (79)
0:2 Чибота (90)

Състави:

ЕТЪР (3-5-2): 13. Господинов, 84. Илиев, 26. Иванов, 6. Крачунов, 24. Купенов, 11. Огнянов, 71. Пехливанов, 22. Колев, 20. Пехливанов, 16. Добрев, 99. Боруков
Старши треньор: К. Чакъров
ЛУДОГОРЕЦ (3-4-2-1): 33. Ренан, 4. Сисиньо, 21. Григоре, 30. Моци, 6. Тауата, 7. Сантана, 12. Анисе, 17. Жоржиньо, 37. Текпетей, 95. Каули, 9. Ихиньо
Старши треньор: П. Върба

СЪДИЯ: Волен Чинков
СТАДИОН: “Ивайло”
НАЧАЛО: 21:15 часа