Павел Върба: Трябва да поработим върху психиката на играчите

Старши треньорът на Лудогорец Павел Върба говори след победата с 2:0 срещу Етър. Наставникът на „орлите“ смята, че тимът му е имал превес през целия мач и заслужено е победил. Върба призна, че футболистите са разочаровани след отпадането от Шампионска лига. Затова той изтъкна, че ще се работи върху психическото състояние на играчите по време на предстоящата пауза за национални отбори.DSPORT.BG

Лудогорец е отново на върха, без да блести би Етър

„Имахме превес през целия мач, просто в края на двубоя решихме нещата. Домакините се стремиха да търсят контраатаки и с дълги изритани топки да създават проблеми. Но ние се справихме с това нещо и не допуснахме чисти положения пред нашата врата. Като цяло превеса ни през целия мач беше възнаграден с два гола“, коментира Върба.

„Според мен успяхме да влезем добре от евротурнирите в местния мач. Доминирахме и заслужено спечелихме. Толкова бързо няма как да забравим разочарованието от отпадането от Шампионска лига, но имаме втори шанс в Лига Европа и се надявам там да се справим много по-добре“.

„Разполагаме с двама централни нападатели, но и двамата бяха достатъчно натоварени. Завъртяхме ги в европейските турнири и във вътрешното първенство, но и след днешния мач това, което казах, се потвърди на терена, че в някои мачове можем да играем с двама нападатели“, заяви чехът.

„За 14 дена трудно ще подобрим много нещата. Мисля, че по-скоро трябва да поработим малко върху психическото състояние на играчите след отпадането от Шампионска лига. Разбира се, разочаровани сме, че не продължихме напред, но футболът и животът продължават“, каза още треньорът на разградчани.