Нова голяма драма на “Армията”! Автогол в 92-ата минута върна 10 от ЦСКА-София на върха (видео+галерия)

След автогол на Венцислав Бенгюзов в 92-ата минута ЦСКА-София спечели с 1:0 домакинството си на Славия в мач от четвъртия кръг на efbet Лига и отново оглави класирането в елита.SPORTAL.BG

Червените играха от 44-ата минута с човек по-малко, но въпреки това бяха малко по-активният тим през втората част и в крайна сметка с известна доза късмет взеха трите точки.

Това бе трети пореден драматичен домакински успех на футболистите на Стамен Белчев след голове в добавеното време. Преди това по същия начин, но с по 2:1 ЦСКА-София спечели двубоите си с Ботев (Пловдив) и малтийския Сиренс.

За днешния мач наставникът на домакините Стамен Белчев смени схемата на игра. В атака червените започнаха с двама нападатели – Али Соу и Ахмед Ахмедов, които през седмицата бяха с основна заслуга за елиминирането на Сиренс в първия предварителен кръг на ЛЕ. Дебют като титуляр направи привлеченият от Славия Георги Йомов. Сред 11-те се заврърна и Иван Турицов, но защитникът се контузи още през първата част и се наложи принудителната му смяна.

Двубоят започна с натиск на червените. В осмата минута Ахмедов отправи първия изстрел по посока на вратата, но ударът му с глава след центриране отляво бе уловен от Стергиакис. След четвърт час игра Антов стреля с глава, топката рикошира в гърба на Соу и излезе на сантиметри покрай дясната греда.

В 15-ата минута Ивайло Димитров получи контузия и напусна игра. Белите играха близо 10 минути с човек по-малко, тъй като забавиха смяната, но в крайна сметка на терена влезе Димитър Стоянов. В 25-ата минута и червените извършиха принудителна смяна. На мястото на получилия разтежение Турицов се появи Юга.

В 31-ата минута Юга намери Соу, таранът се освободи добре от Виячки и шутира от границата на наказателното поле, но в аут. Осем минути по-късно Антов засече с глава центриране от корнер, но прати топката в ръцете на вратаря.

В 44-ата минута домакините останаха с човек по-малко след втори жълт и респективно червен картон на Санкаре. Той го получи за по-остро влизане в краката на Стоянов, въпреки че игра и с топката, за което съдията Петър Костадинов реши да го изгони.  Малко преди това халфът бе получил първото си предупреждение. При него той се опита да отиграе атрактивно топката, но не сполучи и тя му бе отнета. Последва неспортсменско влизане, което реферът декорира в жълто.

Второто полувреме започна с по-продължително разиграване на топката от страна на Славия. В 52-ата минута Стоев стреля добре от фаул, но Бусато се намеси подобаващо и изби в корнер.

Постепенно ЦСКА-София си върна инициативата, но опасните ситуации липсваха.
 
 

 

В 87-ата минута червените имаха възможност да открият резултата при първото по-чисто положение пред една от двете врати за втората част. Тогава Матей засече от трудна позиция с левия крак центриране от фаул, но шутира над напречната греда.

И когато двубоят отиваше към нулево равенство, в 92-ата минута Брадли Мазику осъществи пробив по лявото крило. Той завърши с ниско подаване по земя. Бенгюзов не прецени добре ситуацията и в опита си да изчисти или подаде топката към свой съотборник я изпрати от 6-7 метра към собствената си врата. Соу бе застанал пред Стергиакис, което допълнително затрудни вратаря и тя се търкулна в мрежата му, минавайки между неговите крака за крайното 1:0 за ЦСКА-София.

ЦСКА-СОФИЯ – СЛАВИЯ 1:0

1:0 Венцислав Бенгюзов 92 авт.

ЦСКА-СОФИЯ: 1. Бусато, 19. Турицов, 28. Гълъбов, 2. Матей, 18. Мазику, 13. Санкаре, 26. Антов, 7. Енрике, 22. Соу, 30. Йомов, 23. Ахмедов

СЛАВИЯ: 32. Стергиакис, 55. Христов, 17. Терзиев, 23. Виячки, 3. Томбак, 38. Гамаков, 10. Карабельов, 71. Стоев, 20. Ф. Кръстев, 14. Димитров, 9. К. Кръстев

ГАЛЕРИЯ

ORTAL.BGСпортни новини